Iedzīvotājiem, kas nav bijuši mājās un nav saņēmuši pašvaldības pabalstu, to izmaksās arī janvārī.

Pilsētā deklarētajiem pensionāriem un invalīdiem pabalstus sāka izmaksāt 1. decembrī. Daudzi jau saņēmuši 30 latus – vai nu savā dzīvesvietā, vai ar bankas  pārskaitījumā kontā. Kā secinājusi domes Sociālās pārvaldes vadītāja Dace Kaņepe, vairums pabalstu saņēmēju tomēr izvēlas ierasto veidu, proti, sagaida pabalstu izmaksātājus mājās. Naudas izmaksāšana iedzīvotāju dzīvesvietā uzticēti 11 personām.

Tā kā pabalstu saņēmēji ne vienmēr ir mājās vai nesadzird zvanu vai klauvējienu, pabalstu izmaksātāji  pie iedzīvotājiem ierodas atkārtoti. Par šādiem gadījumiem Ventas Balsi informēja arī lasītāji, kas raizējās, vai pirms svētkiem nepaliks bešā. Kāda pensionāre atcerējās, ka agrāk, gaidot pabalstu izmaksātājus, nav slēgusi ārdurvis, jo bijis grūti tās veikli atslēgt, bet pēc tam, kad, pie viņas ielavījies zaglis un piesavinājies 200 latus, kļuvusi daudz uzmanīgāka.  

Tomēr, ja kāds līdz 14. decembrim nav bijis mājās, viņš naudu saņems tik un tā, bet  – Sociālā dienesta kasē Raiņa ielā 10 vai Talsu ielā 39. Pabalstus kasē izmaksās arī 20.–22. decembrī no plkst. 10 līdz plkst. 15, citās dienās, līdz pat 24. janvārim, ierastajā darba laikā.

«Jā, tie iedzīvotāji, kas naudu vēl nav saņēmuši, zvana un uztraucas. Kāds   teic, ka makā palicis pēdējais lats un jāpērk zāles vai jābrauc uz slimnīcu, bet neviens bez naudas nepaliks, izmaksāsim visiem,» saka Kaņepe.

Trūcīgajām un maznodrošinātajām ģimenes, kurās ir bērni, par katru nepilngadīgo pienākas dāvanu karte, ko var izmantot veikalos top! pārtikas un pirmās nepieciešamības preču iegādei.

Dāvanu kartes izsniegs līdz 22. decembrim, savukārt bērniem invalīdiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm pašvaldības piešķirto pabalstu – Ls 30 – izmaksās līdz 17. janvārim. Šāds pats pabalsts pienākas arī bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm.      

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: