Lauku atbalsta dienesta Ziemeļkurzemes reģionālās lauksaimniecības pārvalde atbalstīja projektu par laivu nolaišanas vietu izbūvi un Ventspils pašvaldības policijas aprīkojuma iegādi.

Ventspils pilsētas pašvaldības policija saņēmusi Lauku atbalsta dienesta Ziemeļkurzemes reģionālās lauksaimniecības pārvaldes lēmumu par projekta “Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā esošo iekšējo un jūras piekrastes ūdens akvatorijas uzraudzības, aizsardzības un maluzvejniecības apkarošanas veicināšana” apstiprināšanu un Eiropas Jūrlietu un Zivsaimniecības fonda (turpmāk - EJZF) finansējuma piešķiršanu.

Projekta ietvaros plānots izbūvēt laivu nolaišanas vietu Būšnieku ezera krastā pie laivu bāzes un Ventas upes krastā (Ābolu iela), kā arī veikt teritorijas labiekārtošanu. Tāpat plānota aprīkojuma iegāde Pašvaldības policijai maluzvejniecības apkarošanai – laiva ar aprīkojumu, termokameras, radiosakaru līdzekļi.

Kopējās projekta izmaksas 170 522 eiro, t.sk. EJZF finansējums 113 000 eiro un Ventspils pilsētas pašvaldības finansējums 57 522 eiro.

Projekta realizācija 2017. – 2018. gads.

Projekta mērķis ir veicināt piekrastes dabas vērtību un vides resursu saglabāšanu un izmantošanu, nodrošinot Ventspils pilsētas teritorijā esošo iekšējo un jūras piekrastes ūdens akvatorijas uzraudzību, aizsardzību un maluzvejniecības apkarošanu, kā arī nodrošināt drošu un sakārtotu vidi atpūtai uz ūdeņiem, veicinot tūrisma pakalpojumu piedāvājuma paplašināšanu.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    herberts 28.12.2016, 12:54:19

    Čangaļ BŪšan, tāpēc Būšniek ezers nevis Bušniek kā kādreiz.

  • 0
    aga 28.12.2016, 16:25:33

    Tā jau šitie zāles mērītāji un benčiku skaitītāji neko lietderīgu nedara, un nu vēl par dārgu naudu vizināsies ar laivām. Lai dodas peldus po plastunski, tad vismaz viens otrs noliesēs kā nākas.

  • -2
    Vaņa 28.12.2016, 18:11:24

    Cerams, ka tiks izveidotas arī nobrauktuves automašīnām, lai varētu ziemā ērti nobraukt uz ledus, lai slidinātos!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: