Ar dažādiem virtuālās vides draudiem, piemēram, datorvīrusiem, pērn saskārušies 18% Latvijas interneta lietotāju, kas ir nedaudz mazāk kā vidēji Eiropas Savienības (ES) valstīs, kur šis rādītājs ir 25%, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākie dati.

Vismazāk apdraudēti pērn bija Čehijas interneta lietotāji, kur ar drošību saistītus apdraudējumus internetā piedzīvojuši 10% interneta lietotāju, kamēr vissliktākā situācija bijusi Horvātijā, kur šādas problēmas bijušas 42% valsts interneta lietotāju.

Ar draudiem virtuālajā vidē saskārušies 20% Lietuvas interneta lietotāju un 28% Igaunijas interneta lietotāju.

Runājot par situācijas izmaiņām kopš 2010.gada, Latvijā vērojams otrs lielākais uzlabojums starp ES valstīm - 2010.gadā ar draudiem internetā saskārās 41% interneta lietotāju, kas bija par 24% vairāk nekā pērn.

Vēl lielāks uzlabojums novērots Slovākijā, kur, salīdzinot 2010.gadu un 2015.gadu, ar draudiem virtuālajā vidē pērn saskārušies par 38% mazāk interneta lietotāju.

Igaunijā situācija uzlabojusies par 16%, bet Lietuvā - par 15%.

Uzlabojums novērots visās ES valstīs, tikai Austrijā situācija palikusi nemainīga - gan 2010.gadā, gan 2015.gadā ar draudiem internetā saskārušies 14% interneta lietotāju.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: