Nedēļa no 8. līdz 14. februārim, iespējams, Ventspils Digitālajā centrā būs aktīvākā visā gadā, jo vienā nedēļā notiek projektu nedēļa skolās, starptautiskā Drošāka interneta diena, Junior Achievement organizētā Ēnu diena, kā arī nedēļas nogalē tiek svinēta visu mīlētāju diena – Valentīndiena.

Ventspils Digitālais centrs ir skolēniem un skolām draudzīga iestāde, tāpēc visas nedēļas garumā iesaistīsies dažādos izglītojošos pasākumos skolēniem. Rakstot dažādus zinātniskos darbus, ir būtiski prast pareizi noformēt dokumentu, tāpēc Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas skolēni Digitālajā centrā apgūs lietišķo dokumentu noformēšanu, dažādu automatizēto tekstapstrādes rīku izmantošanu, lai sev aiztaupītu liekas pūles un laiku.

 

Savukārt Ventspils 6. vidusskolas audzēkņi visas nedēļas garumā veidos video projektus. No sākuma Digitālajā centrā skolēni apgūs scenāriju veidošanu un video filmēšanu uz mobilajām ierīcēm, tad dosies filmēt, lai pēc tam atkal atgrieztos Digitālajā centrā un mācītos kā nofilmēto video materiālu, mūziku un tekstu salikt kopā.

 

Otrdien, 9. februārī, tiks atzīmēta Vispasaules drošāka interneta diena, kuras ietvaros Ventspils 2. pamatskola sadarbībā ar Digitālo centru organizēs konkursu, kurā skolu komandas piedalīsies Drošības barometrā, spriedīs, kā radīt drošāku interneta vidi sev un apkārtējiem. Arī Ventspils 4. vidusskolas skolēni aktīvi iesaistīsies šajā akcijā, veidojot droša interneta likumus.

 

Trešdien, 10. februārī, visā Latvijā norisināsies “Ēnu diena 2016”, kas ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Kā katru gadu, Ēnu dienā tiek akcentēta konkrēta sfēra, šogad vēršot uzmanību uz inženierzinātņu un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozarēm, kuru speciālisti ir starp darba devēju pieprasītākajām profesijām. Digitālajā centrā šogad viesosies četri ēnotāji no Ventspils 4. vidusskolas, Ventspils tehnikuma un Ēdoles pamatskolas, lai iepazītu lietvedības speciālista, klientu apkalpošanas speciālista, kā arī datorsistēmu un datortīklu uzturētāja ikdienas darbu. Ventspils 4. vidusskolas skolēni dosies uz Digitālo centru, lai tuvāk iepazītu programmētāja darbu.

 

Nedēļa noslēgsies ar Valentīndienas fotodrukas darbnīcu ikvienam interesentam, kuras ietvaros tiks piedāvāta iespēja izgatavot īpašu dāvanu savai otrajai pusītei. Aicinām sekot informācijai, jo vietu skaits tajā būs ierobežots.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: