Iespējams, pirmie patvēruma meklētāji no Grieķijas uz Latviju tiks pārvietoti "salīdzinoši tuvākajā laikā", Latvijas Radio raidījumā "Darbojošās personas" skaidroja Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane.

Viņa atzina, ka patlaban šis process ir aktīvā noslēguma fāzē - notiek intervijas un pārrunas ar cilvēkiem, kurus varētu pārvietot uz Latviju. "Tomēr patlaban, šajā pašā brīdī, vēl nav tādas ģimenes, kura būtu piekritusi braukt uz Latviju, jo vēl nav ticis uzdots tāds jautājums," skaidroja IeM valsts sekretāre.

Viņa norādīja, ka līdz brīdim, kad patvēruma meklētājiem tiek uzdots jautājums par to, vai viņi vēlas tikt pārvietoti uz Latviju, ir vajadzīgs izvērtēt vairākus kritērijus, novadīt intervijas, uzdot konkrētus jautājumus. "Ir ģimenes un cilvēku grupas, kas vēl nav tieši piekritušas braukt uz Latviju, bet nav arī tādu, kas būtu atteikušies to darīt, jo nebija vēl uzdots šāds jautājums," skaidroja Pētersone-Godmane.

Iespējams, pirmie patvēruma meklētāji Latvijā ieradīsies "salīdzinoši tuvākajā laikā", jo gadījumā, ja viņi piekritīs, tad šiem cilvēkiem nav vajadzības ilgāk uzturēties Grieķijā, un tad partneri pēc iespējas ātrāk nodrošinās viņu ierašanos Latvijā, paskaidroja IeM valsts sekretāre.

Viņa arī izteicās, ka ir pagājuši jau pieci mēneši, kopš Eiropas Savienības dalībvalstu vadītāji vienojās par 160 000 cilvēku pārvietošanu no Grieķijas un Itālijas divu gadu laikā, tomēr pa šo laiku pārvietoti ne vairāk kā 400 cilvēku.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: