Rudenī pirmsskolas izglītības iestāde „Varavīksne” atsaucās „Zaļās jostas” aicinājumam iesaistīties makulatūras vākšanā un 6. janvārī iestāde no 409 izglītības iestādēm konkursā ierindojās 3. vietā.

PII „Varavīksne” uzmanību piesaistīja konkursa mērķi: teorētisko zināšanu par vides stāvokļa uzlabošanu un dabas resursu taupīšanas iespējām nostiprināšanu praktiska darbībā. Ikdienā tiek runāts par nepieciešamību samazināt atkritumu apjomu. Bērni zina, ka papīru ražo no kokiem. Bet, ko elposim, ja visi koki būs jānocērt un jāpārvērš papīrā? Tagad bērni zina, ka papīru iespējams iegūt arī, pārstrādājot veco un nederīgo.

 

Konkursā piedalās 409 izglītības iestādes no visas Latvijas. PII „Varavīksne” makulatūras vākšanu iesāka oktobrī un ir apņēmības pilni turpināt iesākto līdz konkursa beigām – 2016. gada 14. martam. Līdz šim ir veicies ļoti labi.

 

„Pateicoties vecāku aktīvai līdzdarbībai iestāde ir nodevusi 6295 kg makulatūras, kas ļāva sasniegt 3. vietu izvestā daudzumā uz vienu bērnu. Saprotam, ka šo vietu būs grūti saglabāt, jo pašlaik no pārējām izglītības iestādēm arī sākusies ļoti aktīva darbība. Galveno mērķi – bērnu zināšanas par vidi un iespējām rūpēties par to – būsim sasnieguši,” priecājas PII „Varavīksne” vadītājas vietniece izglītības jautājumos Rasma Jaunķierpe.

 

26. janvārī, PII „Varavīksne” makulatūras vākšanas konkursā ierindojusies 6. vietā. Tomēr, ņemot vērā to, ka pagājušajā nedēļā atkal aizvestas 5 paletes ar makulatūru, tas, iespējams, kopvērtējumā atkal ļaus pakāpties par kādu vietu augstāk.

 

Apskati FOTO!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: