Nākamgad lielai daļai mediķu vidējā darba samaksa pieaugs par 7%, tomēr daļai medicīnas māsu algas pieaugs pat par 10%, pastāstīja veselības ministrs Guntis Belēvičs un Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) vadītājs Valdis Keris.

Minētais algu pieaugums ir saistīts ar valdības šogad piešķirtajiem 10 miljoniem eiro darba samaksas paaugstināšanai medicīnas nozarē strādājošajiem. Veselības ministrija un LVSADA šodien vienojās par galīgo modeli šīs naudas sadalei.

Kā pastāstīja LVSADA vadītājs Valdis Keris, vidēji darba samaksa par 7% pieaugs ārstiem, ārsta palīgiem un medicīnas māsām. Daļai medicīnas māsu atalgojums pieaugs pat par 9%-10%. Tāpat par aptuveni 3,5% algas pieaugs slimnīcu atbalsta personālam.

Savukārt salīdzinoši mazāks atalgojuma pieaugums gaidāms jau šobrīd augsti atalgotiem ārstniecības iestāžu darbiniekiem, kā arī zemāk kvalificētajiem darbiniekiem, kuru algas pieaug jau saistībā ar minimālās algas celšanu.

Kā sacīja veselības ministrs Belēvičs, lielākas algas medicīnas darbiniekiem gaidāmas jau no nākamā gada februāra, kad atalgojums tiks izmaksāts par janvāri.

Savukārt Keris piebilda, ka darbs pie risinājumu meklēšanas algu palielināšanai turpināsies arī nākamajā gadā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: