Jaunieši Latvijā vairāk uzticas Latvijas armijai, bet mazāk - politiskām organizācijām, šodien nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomē stāstīja biedrības "Latvijas Jaunatnes padome" Starptautiskās programmas direktors Vilis Brūveris.

Izstrādājot jauniešu uzticības indeksu, ticis noskaidrots, ka jaunieši lielāku uzticību pauž apolitiskām organizācijām, savukārt, jo organizācija vai persona ir politizētāka, jo mazāku jauniešu uzticību tā iemanto. Līdz ar to politiskajiem spēkiem jauniešu vidū ir zemākais uzticības indekss, sacīja Brūveris un piebilda, ka jaunieši visvairāk neuzticas Saeimai.

Latvijas armija guva augstāko uzticības indeksu. Jaunieši uzticas arī saviem vienaudžiem un ģimenēm. Savukārt nevalstiskās organizācijas uzticības indeksā ierindojas trešajā vietā no beigām, norādīja Brūveris.

Viņš skaidroja, ka tikai daži procenti jauniešu regulāri piedalās kādās politiskās aktivitātēs, bet vairākums - 60% - jauniešu nekad nav piedalījušies politiskās aktivitātēs. Tomēr tas nenozīmē, ka jauniešiem trūkst intereses par politiku - Brūveris norādīja, ka "ikvienam jaunietim, kuram pilnīgi neinteresē politika, pretim var likt jaunieti, kuram tā ļoti interesē". Viņš uzsvēra, ka nereti jauniešiem liekas, ka politiķu saziņa ar viņiem nenotiek vai arī ir izvēlēti neatbilstoši saziņas rīki.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: