Konkursā “Draudzīgs velosipēdistam”, kas tiek rīkots pēc Eiropas Komisijas iniciatīvas “Pārvietojies gudri” (Do The Right Mix), Ventspils pilsētas pašvaldībai pasniegta atzinība par ieguldījumu velokultūras veicināšanā.

Ventspils pilsētā mērķtiecīgi tiek veidota velobraucējiem draudzīga infrastruktūra. Par velotīkla attīstību pilsētā Ventspils pilsētas dome ir lēmusi jau 2006.gadā, apstiprinot Teritorijas plānojumu, tajā paredzot veloceliņu tīklojumu pa visu pilsētas teritoriju. Šajā laikā izbūvēts veloceliņu tīkls, kas stiepjas teju 50 km garumā, kā arī izveidotas mūsdienīgas, drošas, funkcionālas un pilsētvidei pielāgotas velonovietnes ar aptuveni 1000 veloturētājiem, tādējādi radot iespēju gan ikdienas velobraucējiem ērti un droši nokļūt no viena objekta uz citu, gan arī tūristiem, dodoties izbraucienā pa veloceliņiem, apskatīt pilsētas skaistākās vietas. 2015. gadā pēc iedzīvotāju ierosinājumiem pilsētā uzstādīti brīvpieejas velopumpji. Savukārt, lai atgādinātu iedzīvotājiem un pilsētas viesiem par priekšrocībām, pārvietojoties ar velosipēdu, pilsētā tiek organizēti velobraukšanu popularizējoši pasākumi, tai skaitā ik gadu vasaras tūrisma sezona tiek atklāta ar velobraucienu pa pilsētas ielām, kurā piedalās ap 3000 braucēju.

 

Konkursa “Draudzīgs velosipēdistam” mērķis ir veicināt drošu velonovietņu, velosipēdu glabāšanas vietu un citu velosipēdistiem draudzīgu risinājumu ieviešanu. "Draudzīgs velosipēdistam" pretendenti tiek atlasīti, apzinot ieguldījumu velosatiksmes un velotūrisma veicināšanā.

 

Konkurss tiek rīkots sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Latvijas Riteņbraucēju apvienību, Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrību, CSDD, Satiksmes ministriju un Zaļo tehnoloģiju klasteri.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: