Piektdien, 5. jūnijā, pirms Ventspils pilsētas domes sēdes Valsts Ugunsdzēsības glābšanas dienesta (VUGD) Ventspils daļas komandieris Aivars Raukaitis pasniedza Goda rakstus.

Šogad VUGD atzīmē ugunsdzēsības Latvijā 150. gadu jubileju, kuras ietvaros VUGD pateicas pašvaldībām, kuras ar savu darbu sniedz atbalstu VUGD darbībai.

Goda rakstus saņēma Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1. vietnieks infrastruktūras jautājumos un Civilās aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš un Ventspils pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs.

VUGD Ventspils daļa veiksmīgi sadarbojas ar Ventspils pašvaldības policiju, operatīvi sniedzot informāciju un nodrošinot nepieciešamo palīdzību kārtības nodrošināšanā gan negadījumu laikā, gan ikdienas darbā.

Savukārt Ventspils pilsētas pašvaldības īstenotā politika kārtības nodrošināšanā un izveidotā infrastruktūra ir svarīgi faktori, lai, pirmkārt, samazinātu negadījumu skaitu un, otrkārt, palīdzētu valsts dienestiem, t.sk. VUGD operatīvi reaģēt un sniegt nepieciešamo palīdzību.

Piemēram, daudzstāvu dzīvojamo māju iekšpagalmi un pilsētas teritorija kopumā ir sakārtota un sakopta, iedzīvotāji savas automašīnas var novietot auto stāvlaukumos, tādējādi netraucējot glābējiem pārvietoties un piekļūt notikuma vietai un virszemes ūdens hidrantiem, jo īpaši iekšpagalmos. Bet zaļās zonas un zālienu sakopšana Ventspils pilsētā ierobežo ļaunprātīgu kūlas dedzināšanu, tādējādi novēršot lielāka ugunsgrēka izcelšanās risku.

Atzīmējot ugunsdzēsības Latvijā 150.gadu jubileju, VUGD apbalvoja esošos un bijušos VUGD nodarbinātos, kā arī sadarbības partnerus un kaimiņvalstu kolēģus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: