Š.g. 7. februārī Ventspils Jaunrades namā norisinājās atklātais radioelektronikas konkurss – praktikums skolēniem. Pasākumu organizēja Ventspils Jaunrades nama radioelektronikas laboratorijas pulciņš.

Apskati foto!

Uz konkursu ieradās dalībnieku komandas un skolotāji no vairākām Latvijas pilsētām un arī no Klaipēdas (Lietuva). Katra iestāde prezentēja sevi, demonstrējot audzēkņu pašu izveidotos darbus. Par radošāko prezentāciju žūrija atzina Draudzīgā aicinājuma Liepājas 5. vidusskolas uzstāšanos. Ar savu darbu žūriju pārsteidza arī konkursants no Rīgas Skolēnu pils. Komandām tika pasniegtas speciālās balvas – dāvanu kartes Ventspils planetārija apmeklējumam kopā ar draugiem.

Konkursa ietvaros skolēni lodēja shēmas, kuras izstrādāja VJN radioelektronikas laboratorijas skolotājs Viktors Bagienskis. Laiks bija ierobežots. Jaunieši strādāja komandās un varēja palīdzēt viens otram. Konkurence gan jaunākajā gan vecākajā grupā bija ļoti sīva (kopā piedalījās 17 komandas), konkursanti cīnījās līdz galam.

Pēc konkursa skolēnus sagaidīja garšīgas pusdienas un planetārija apmeklējums.

Kamēr konkursanti vēroja zvaigznes planetārijā, neatkarīgā žūrija rūpīgi izvērtēja visus darbus. Žūriju pārstāvēja speciālisti elektronikas jomā no Ventspils – Jānis Trokšs (Ventspils Augstskolas docents un Ventspils Starptautiskā radioastronomijas centra vadošais pētnieks, inženierelektronikas nodaļas vadītājs); Jānis Luksis (Ventspils Tehnikuma Elektronikas un Enerģētikas komitejas priekšsēdētājs); Dainis Ābelnieks (produktu ieviešanas speciālists Ventspils Elektronikas Fabrikā); Roberts Trops (Ventspils Augstskolas maģistra studiju programmas "Elektronika" 2. kursa students).

Pēc rezultātu apkopošanas notika konkursantu apbalvošana. Par pirmajām trim vietām jaunākajā un vecākajā grupā audzēkņi saņēma diplomus un elektroniska rakstura balvas. Pārējie dalībnieki saņēma atzinības rakstus. Visu pulciņu skolotājiem tika izteikta pateicība par atsaucību un konkursantu sagatavošanu. Sacensības norisinājās draudzīgā gaisotnē, pēc apbalvošanas skolēni saņēma savus darbus un diskutēja ar žūrijas locekļiem un citiem konkursantiem.

Ventspils Jaunrades nams apsveic sacensību uzvarētājus un izsaka pateicību par piedalīšanos visiem konkursantiem. Pirmās trīs vietas attiecīgajās vecumā grupas sadalījās sekojoši:

Jaunākajā grupā: I vieta – Rīgas Franču licējs (Edgars Vēzis un Tomass Bērziņš);

II vieta – Ventspils Jaunrades nams (Ansis Meiers un Daniels Kašs);

III vieta – Talsu Kristīgā vidusskola (Niks Feifers un Juris Roberts Ēcis).

Vecākajā grupā: I vieta – Rīgas Skolēnu pils (Mārtiņš Jekimovs un Niks Apinītis)

II vieta – Rīgas Skolēnu pils (Kristiāns Micītis un Valters Šnē);

III vieta – Talsu Kristīgā vidusskola (Pēteris Ēcis un Rihards Drīksne).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: