Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Agresīvs krāpnieks Krievlaukos

Piesolot attiecīgu samaksu, kāds vīrietis, ar automašīnu braukājot pa Krievlaukiem, vairākiem šīs apkaimes iedzīvotājiem pieprasījis atvērt bankas kontu viņa vajadzībām. Pēc atteikuma saņemšanas viņš pat draudējis nodedzināt cilvēku mājokļus.

Pieejams Jūras vārtu abonements

No šodienas līdz 31. janvārim kultūras cienītājiem ir iespēja iegādāties abonementu uz teātra nama Jūras vārti pasākumiem.

2.lpp. Viedoklis: «Izmantot saprātīgi », laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne

«Attieksme pret veikalu krāsainajām akciju reklāmu lapām un bukletiem, ar kuriem cītīgi teju ik dienu tiek piepildītas iedzīvotāju pastkastītes, mēdz būt diametrāli pretēja.»

3.lpp.

Pastā vajadzēs maksāt vairāk

Daži Pārventas iedzīvotāji ir satraukti, jo domā, ka par namu pārvaldīšanu tagad būs jāmaksā vairāk. Ventspils nekustamie īpašumi apgalvo, ka viņu maksājumos nekas nav mainījies. Tomēr tiem, kuri maksā par dzīvokli pastā, patiešām vajadzēs maksāt vairāk.

Kvalitatīvi produkti par puscenu

Daudzi pensionāri un citi mazturīgie iedzīvotāji novērtējuši AS Diāna akciju, pateicoties kurai, viņi var iegādāties kvalitatīvus produktus un citas preces par puscenu.

 

4.lpp.

Jauni telefonkrāpniecības mēģinājumi

Vienas dienas laikā Ventspilī konstatēti deviņi jauni telefonkrāpniecības gadījumi. Krietni pieaugušas krāpnieku pieprasītās naudas summas, taču, par laimi, – arī cilvēku piesardzība.

Sodīs par odometru sagrozīšanu

Lai paaugstinātu automašīnas vērtību, to pārdodot, kā arī citos gadījumos, negodīgi ļaudis samazina automašīnas nobraukuma rādījumus. Likumdevēji mēģinās izskaust šo krāpšanos.

5.lpp. Izglītība. Skolēni atkal varēs ēnot

Ir sākusies skolēnu pieteikšanās populārajam karjeras izglītības projektam Ēnu diena, kas šogad risināsies 11. februārī.

Pēta eiro un gatavo banknotes

Šonedēļ pilsētas sociālo zinību skolotāju metodiskā apvienība sarīkoja konkursu Finanšu pratība 7.-8. klašu skolēnu komandām.

Atlaistais skolotājs gaida rezultātu

Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) informē, ka ir notikusi pirmā Iepriekš sodīto pedagogu izvērtēšanas komisijas sēde. Tajā izlemts arī skolotāja, kas no darba Ventspils novada izglītības iestādē atbrīvots pērn vasarā, liktenis.

6.lpp. Sports. Noliek uz lāpstiņām arī Bauskā

Latvijas Basketbola līgas pēdējo četru gadu finālistu BK Ventspils un VEFa šīs sezonas pirmajā duelī pārāki izrādījās ventspilnieki, papildinot to vietu kolekciju, kurās rīdzinieki pieveikti, esot mājinieku statusā.

Reisam uzvaras, Kursa cīnās

Turpinās Latvijas komandu čempionāts novusā, kuru ar dažādām sekmēm savās līgās uzsākušas vienības Ventspils reiss un MRU Kursa.

7.lpp. Vide. Sēklu Latvijas vajadzībām pietiek

Par to vislabāk zina stāstīt AS Latvijas valsts meži (LVM) struktūrvienības Sēklas un stādi vadītājs Jānis Auziņš.

Koku dārzā aug melnalkšņi

Ventspils novadā atrodas Latvijas valsts mežu sēklu dārzs, kurā iegūst melnalkšņu sēklas, un arī jauna, vēl neražojoša priežu plantācija Zlēkās. Mūsu novadā ir arī plantācijas, kuras vairs neražo, taču daudz sēklu dārzu ir citos Kurzemes novados – Kuldīgas pusē, Sabilē.

Kažociņā kaut kas ir paslēpies

«Vai blusas no suņu un kaķu kažokiem ir izzudušas?» Ventas Balsij vaicā kāda ventspilniece. Pats par sevi šis fakts būtu apsveicams, taču – vai tiešām tas tā ir?

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: