Koalīcijas partijas - "Vienotība", Zaļo un zemnieku savienība (ZSS) un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - šodien atkal nevienojās par atbildības jomu sadali jaunajā valdībā.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) piedāvāja koalīcijas partneriem savu jauno redzējumu par atbildības jomu sadali jaunajā valdībā, tomēr vienošanās par to netika panākta.

Koalīcijas veidotāji pēc šodienas sarunām neatklāja apspriestos kompromisa variantus.

Nākamā tikšanās plānota pirmdien, 20. oktobrī, plkst. 9.

Valsts prezidents Andris Bērziņš pēc pirmā sarunu raunda ar 12. Saeimā ievēlētajām partijām izteicis atbalstu, lai arī nākamo valdību veidotu "Vienotība", ZZS un VL-TB/LNNK, kas jau paudušas gatavību uzņemties nākamās valdības veidošanu un Ministru prezidenta amatam kopīgi atbalstīt Straujumu.

Trešdien Straujuma piedāvāja koalīcijas partneriem savu redzējumu par atbildības jomu sadali jaunajā valdībā. Saskaņā ar to "Vienotībai" jaunajā valdībā pienāktos premjera amats, kā arī atbildība par Finanšu ministriju, Ārlietu ministriju, Iekšlietu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, kā arī Satiksmes ministriju.

Zaļo un zemnieku savienībai tika piedāvāts pārraudzīt Aizsardzības ministriju, Labklājības ministriju, Zemkopības ministriju un Ekonomikas ministriju. Tāpat šī politiskā spēka pārstāvis varētu uzņemties Saeimas priekšsēdētāja amatu.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK saskaņā ar Straujumas piedāvājumu arī jaunajā valdībā turpinātu vadīt Kultūras ministriju, Tieslietu ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, kā arī uzņemtos atbildību par Veselības ministriju.

Koalīcijas partneri šādam piedāvājumam nepiekrita.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: