Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Svarīgi ir uzturēt mundrumu

Šodien ir Starptautiskā veco ļaužu diena. Ventas Balss īsi pirms senioru svētkiem aprunājās ar dažiem no viņiem, lai uzzinātu, kas viņus iepriecina un kas apbēdina.

Sarakstos iekļauts 31 ventspilnieks

Jau sestdien iedzīvotājiem būs jādodas pie vēlēšanu urnām, lai ievēlētu Saeimā 100 gudrākos un labākos. Ventas Balss papētīja, kuri ventspilnieki kandidē uz deputāta amatu.

2.lpp. Viedoklis: «Par sviestmaizi», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Vienotība ar Straujumu priekšgalā un Dombrovski pakaļgalā izdarījusi visu, lai man un tev un mums visiem piederošā banka tiktu pārdotu par nieka 74 miljoniem eiro, kā tautā tagad teic – par sviestmaizi. Banku un finanšu eksperti ir aprēķinājuši, ka banku varēja pārdot vismaz par 40 miljoniem dārgāk, ja to pārdotu tagad.»

3.lpp.

Nenovalda auto, ieskrien kokā

Kāds autovadītājs vēlējies piedzīvot rallija izjūtas, bet brauciens viņam izrādījies neveiksmīgs, jo to apturējis koks.

Žurku uz Dienvidu mola krietni mazāk

Žurku skaits uz Dienvidu mola ievērojami sarucis. Patlaban joprojām turpinās mola apsekošana un profilaktiskais darbs, taču drīzumā tas varētu tikt noslēgts.

4.lpp. Novadā. Svarīgākais pienākums – uzklausīt

Labklājības ministrija izsludinājusi konkursu Labākais sociālais darbinieks Latvijā 2014.Ventas Balss aicināja uz sarunu sociālās darbinieces, kuras strādā mūsu novadā.

Noausti garie muižas tepiķi

Ances muiža kļuvusi par pagasta dvēseli – te rosās rokdarbnieku kopa Paukers, un senās prasmes iepazīt aicināti arī tūristi.

5.lpp.

Ar aktīvu dzīves pozīciju

Starptautisko veco ļaužu dienu šodien svin arī Ventspils pensionāru biedrība Ventspils liedags, kas skaitliskajā ziņā ir viena no lielākajām un aktīvākajām nevalstiskajām organizācijām pilsētā. Pasākumā Kultūras centrā šodien godina pensionāru biedrības dibinātāju un vienu no aktīvākajām dalībniecēm Ilgu Dravnieci.

Žuravinka pasaules baltkrievu festivālā

Pilsētas Kultūras centra baltkrievu dziesmu ansamblis Žuravinka piedalījās Otrajā pasaules baltkrievu mākslas festivālā.

6.lpp. Sports. Nosargā līderpozīcijas un saceļ troksni

Pēc kārtējiem Latvijas futbola Virslīgas mačiem FK Ventspils futbolisti ne tikai nedaudz nostiprinājuši savas līderpozīcijas, bet arī sacēluši troksni tālu aiz valsts robežām, turklāt labā nozīmē.

Sezonu noslēdz ar divām uzvarām

Rendas pagasta Zāgkalnu rudens sacensībās, ar kurām faktiski noslēgusies šī sezona, ļoti labi startējuši jātnieku sporta kluba Demora sportiskie pāri, veiksmīgi konkurējot ar citiem pašmāju jātniekiem un viesiem no Lietuvas.

Zelta rokā ceturtais tituls

Četru čempionu turnīrā Zelta roka, kas risinājās Lapmežciemā, jau otro gadu pēc kārtas triumfējusi komanda Z/K Grifs, sarūpējot Ventspilij šo sacensību ceturto čempiona titulu.

7.lpp. Dzeja. Prieka pilnas domas

Septembris allaž pārņem ikdienu ar patīkamu tradīciju – Dzejas dienām. Dižgars Rainis šogad svinētu 150, bet dzejas dienas 50. Septembris ir arī pirmais rudens mēnesis, kas iezīmē ražas ievākšanu. Lai arī kalendārs rāda jaunu mēnesi, ļausimies rudens romantikai un pabaudīsim citādu ražu jeb ventspilnieku dzeju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: