Svētdien, 7. septembrī, Lielajā prospektā 19 daudzdzīvokļu mājā dedzis balkons.

Uz balkona, kurš atrodas ceturtajā stāvā, aizdedzies koka skapītis un sienas siltinājums. “Tā kā negadījums notika daudzstāvu mājā, uz notikuma vietu aizsūtītas divas autocisternas un pacēlājs, tas ir drošības pēc, lai nepieciešamības gadījumā no augšējiem stāviem varētu evakuēt un glābt cilvēkus,” portālam ventasbalss.lv stāsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Ventspils daļas komandieris Genādijs Pavlovs.

 

Ugunsgrēks nekavējoties tika lokalizēts un neviens cilvēks tajā nav cietis. Kā iespējamo ugunsgrēka izcelšanās iemeslu Pavlovs min neuzmanīgu rīcību ar uguni, visticamāk izmests kāds izsmēķis, iespējams arī, ka no augšējā stāva, kā rezultātā izcēlies ugunsgrēks.

 

Aculiecinieks stāsta, ka no balkona vēlušies melni dūmi, visticamāk tāpēc, ka degusi plastmasa un siltināšanas materiāls. Sākumā ugunsgrēku dzēst mēģinājis arī piektā stāva kaimiņš, kurš no balkona ar spaini lējis ūdeni. Pēc tam ieradušies arī ugunsdzēsēji, kuri no balkona metuši lejā arī mantas, kas bija degušas un gruzdēja, lai atkārtoti nesāktu kaut kas degt. “Interesanti, ka īpašnieki pēc tam šīs mantas nemaz nesavāca, no rīta viss vēl zālītē mētājās,” stāsta aculiecinieks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: