Piektdien plkst. 14 Herberta Dorbes muzejā notiks ventspilniekam Kārlim Eidonim veltīta atmiņu pēcpusdiena.

Dorbes muzeja Senču putekļi dārzā augošajiem kokiem ir katram sava izcelšanās vēsture: kāds atceļojis no tuvējās dārzniecības, kāds – no Popes pilskalna, bet ciedrs iestādīts no sēkliņas – čiekuru rakstniekam Dorbem kā dāvanu atnesis bijušais kolēģis Ventspils 1. septiņgadīgajā skolā Kārlis Eidonis.

Eidonis ar kundzi Ausmu bijuši bieži viesi Dorbes ģimenē. Muzejā glabājas fotogrāfijas un dokumenti, kas stāsta par Dorbes un Eidoņa kopīgajiem darba gadiem skolā, – tos muzejam savulaik uzticēja Kārlis Eidonis.

Viņš fotografējis ne tikai savus draugus, bet arī 20. gs. 60. un 70. gados ar lielu precizitāti un rūpību iemūžinājis Ventspils attīstību – jaunbūvējamos namus pilsētā, Pārventu, Ostgalu.

Atmiņu pēcpusdienā būs iespēja ielūkoties muzeja materiālos, t.sk. 1. septiņgadīgās skolas ikdienā, bet Ventspils zonālais valsts arhīvs demonstrēs Eidoņa uzņemtos Ventspils skatus. Muzejs aicina piedalīties ikvienu interesentu, bet īpaši mīļi gaidīti Kārļa Eidoņa skolēni, kolēģi no skolas, bijušā ūdensvada un labierīcības kombināta.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: