Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Inženieru ielas dārznieki

Dārzs Inženieru ielā 87 pieteikts konkursā Pilsētas rota 2014. Unikāli ir tas, ka košos stādījumus, dobes un zāliena laukumiņu ierīkojuši, kopj un arī uzrauga paši deviņstāvu mājas iedzīvotāji, bet tā rosinātāja ir šī nama pārvaldniece Larisa Ulmane.

Satraucas par darbu likumību

Zūrinieces satraukušās, vai ūdenssaimniecības darbi viņu ciemā norit saskaņā ar projektu un vai netiek skartas kāda personīgās intereses. Pašvaldība mierina, ka satraukumam nav pamata.

2.lpp. Viedoklis: „Naudas māksla”, laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka

«Latvijas Bankas izveidotajā interneta vietnē naudasskola.lv rakstīts: naudai vienmēr bijusi liela nozīme cilvēku dzīvē. Visos laikos cilvēkiem bija grūti pretoties spožo ripiņu un čaukstošo banknošu noslēpumainajai burvībai.»

3.lpp.

Par ko iekasē cirkulācijas maksu

Beidzoties apkures sezonai, parādās jauns maksājums – par cirkulāciju. Iedzīvotājiem ne vienmēr ir skaidrs, kāpēc un kā šī maksa tiek aprēķināta.

VID meklē telpas centrā

Lai pildītu savas funkcijas Ventspilī, Valsts ieņēmumu dienests meklē piemērotas telpas pilsētas centrā. Pašvaldība piedāvā ēku Kuldīgas ielā 2.

Izvēlēta vieta Gāliņciema bibliotēkai

Pieņemts konceptuāls lēmums par sabiedriskā kultūras centra ar jaunas bibliotēkas būvniecību Gāliņciemā. Ir atrasta piemērota vieta, tiek gatavots topošā centra skiču ideju konkurss.

 

4.lpp.

Ar karogu atbalsta Vācijas komandu

Kā izrādās, iemesls, kādēļ Ventspilī kādas mājas pagalmā mastā plīvo Vācijas karogs, var būt arī pavisam vienkāršs – pasaules čempionāts futbolā.

5.lpp.

Brisele ļaus kūpināt tradicionāli

Daudziem mājražotājiem un kūpinātas produkcijas cienītājiem par prieku Brisele vēl trīs gadus ļaus kūpināt gaļu un zivis pēc tradicionālajām metodēm.

Latvijas latiņš un eiro aiz stikla

1. jūlijā, dienā, kad cenu zīmēs pirmo dienu vairs nebija jānorāda summa latos, Ventspils Livonijas ordeņa pilī atklāja multimediālu izstādi Naudas dizains. PIN kods.

6.lpp. Novadā. Traucē izvēlētais datums

Šonedēļ notiks tradicionālās Ventspils novada sporta spēles. Šoreiz tām izraudzīts zīmīgs datums – 4. jūlijs, kas ir Ebreju tautas genocīda upuru piemiņas diena. Šis fakts kādam iedzīvotājam licis uzrakstīt sašutuma pilnu vēstuli.

Pašvaldības draudzējas

Nesen Ventspils novadā viesojās delegācija no sadraudzības pašvaldības Novhani (Novxani) Azerbaidžānā. Novada pašvaldība plāno doties atbildes vizītē.

7.lpp. Politika. Iedzīvotāji maksā par amatpersonu izgājieniem

Tiesa atzinusi, ka Latvijas Ģenerālprokuratūra izplatījusi nepatiesas un godu aizskarošas ziņas par Aivaru Lembergu. Uzlikts pienākums tās atsaukt un maksāt mantisko kompensāciju 576 eiro.

Haoss valdībā ieilgst

Valdības vadītāja apkrāvusies arī ar savu ministru pienākumiem. Laimdotai Straujumai jāuzņemas pārraudzība ne vien par tieslietu ministres darbiem, bet jārisina arī aktuāli Veselības ministrijas jautājumi. Ingrīda Circene demisionēt negrasās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: