Tā skan 7. klases skolnieka sūdzība policijā. Pedagogs, kurš aizstāvēja savu kolēģi, padzenot skolēnu no stundas, kura uzvedība bija neadekvāta, sūdzībai nepiekrīt. “Es pieturēju viņu aiz pleca, lai apturētu histēriju, bet viņš pēkšņi rāvās prom, kā rezultātā krekls saplīsa. Gaitenī, kur mēs runājām, izņemot mūs, neviena nebija, tomēr policijā atradās trīs liecinieki (zēna draugi un klasesbiedri). Viņi sniedza liecības, ka es situ viņu ar galvu pret sienu. Tie ir meli, es viņu nesitu.”

Pedagogs atzīst, - pat nojaušot, ka tas viss var beigties ar administratīvo lietu, sodu, darba zaudēšanu un vecāku nosodījumu, viņš tik un tā aizstāvētu savu kolēģi, jo neviens cits šajā gadījumā nepalīdzētu. “Pedagogus valsts skolās neviens neaizstāv,” atzīst skolotāji.

Par to arī mūsu sagatavotā reportāža - pedagoga stāsts, kuru apsūdz viegla miesas bojājuma nodarīšanā, viņa kolēģu skaidrojums par skolēnu visatļautības iemesliem un psihologa Aleksandra Kareļa komentārs, kurš lūdz nemeklēt vainīgos, bet mēģināts saprast visas konfliktā iesaistītās puses.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: