Ventspils Piedzīvojumu parkā ar pasākumu „Piknikojam Ventiņos!” 17. maijā atklās jauno Ventspils vasaras tūrisma sezonu, kuru tradicionāli ievadīs velobrauciens pa pilsētas ielām.

Velobrauciens notiks trijās trasēs – garā trase (8,7 km) un divās mazās trasēs bērniem (1,7km  un 2,1 km). Pulcēšanās notiks Ventspils Piedzīvojumu parkā. Pirmie trasē dosies bērni, pulcēšanās no plkst. 10.30 līdz 10.55, starts plkst. 11.00. Bet garās trases dalībniekiem pulcēšanās starta vietā no plkst. 11.30 līdz 11.55, starts plkst. 12.00. 

Lai velobrauciens noritētu bez starpgadījumiem, dalībnieki tiks aicināti stāties pa starta koridoriem:

A koridors - ātrākie braucēji, kuri brauc ar vidējo ātrumu 20-25 km/st.;

B koridors - amatieri, trases vidējais ātrums līdz 20km/st.;

C koridors - amatieri, seniori - trases vidējais ātrums līdz 15km/st.;

D koridors - ģimenes ar bērniem, aktīvās atpūtas braucēji.

Lai dalībnieki labāk orientētos un atrastu sev piemērotāko koridoru, pirms starta tiks izveidota īpaša zona, kurā pasākuma koordinatori palīdzēs dalībniekiem nokļūt sev atbilstošajā koridorā.

Garā trase (8,7 km)  - Starts Piedzīvojumu parkā – Saules iela – Lielais prospekts - Kroņu iela – Loču iela – K.Valdemāra iela – Ostas iela – Prāmju iela – Kuldīgas iela – Ganību iela – Krustkalnu iela - finišs Piedzīvojumu parkā

Bērnu distance īsā (1,7km)  - Starts Piedzīvojumu parkā – Saules iela – Riņķu iela – Ganību iela – Krustkalnu iela – finišs Piedzīvojumu parkā

Bērnu distance garā (2,1 km)  - Starts Piedzīvojumu parkā – Saules iela – Pionieru iela – Ganību iela – Krustkalnu iela – finišs Piedzīvojumu parkā

Katrs velobraucējs pēc finiša saņems īpašo sertifikātu un uzlīmi, kā arī dalībnieki tiks cienāti ar sportisku cienastu. No plkst. 13.15 notiks velobrauciena nomināciju uzvarētāju apbalvošana.

Apbalvoti tiks sekojošu nomināciju uzvarētāji:

  • Atraktīvākais velobraucējs
  • Krāšņākais velobraucējs
  • Dāmīgākā velobraucēja
  • Skaļākais velobraucējs
  • Mis velobraucēja
  • Misters velobraucējs
  • Svarīgākais velobraucējs
  • Ziedošākā velobraucēja
  • Izturīgākais velobraucējs
  • Lielākā velosipēda īpašnieks
  • Krāsainākā velosipēda īpašnieks
  • Neparastākā velosipēda īpašnieks
  • Atsevišķa balva – pateicības kolektīviem virs 20 dalībniekiem

Dalībnieki aicināti atbilstoši pasākuma moto „Piknikojam Ventiņos!”  izrotāt velosipēdus un izvēlēties interesantu, piesaistošu apģērbu, jo tiks apbalvoti gan individuāli dalībnieki, gan kolektīvi.

Paralēli velobraucienam notiks plaša kultūras programma, kur uzstāsies Ivo Fomins ar grupu, Ventspils Juniora Bigbends, popgrupa „Jūras akmentiņi”, pūtēju orķestris “Ventspils”, Ventspils Mūzikas vidusskolas estrādes un džeza mūzikas nodaļas audzēkņi, Ventspils pilsētas un novada  amatiermākslas kolektīvi - Ugāles vidējās paaudzes  deju kolektīvs „Spiekstiņi”, folkloras kopa „Pūnika” no Popes, dziesmu ansamblis „Ventiņ” u.c.

Tā kā 2014. gads ir pasludināts par gastronomisko tūrisma gadu, tad Piedzīvojumu parka teritorijā ikviens tiks aicināts iepazīt un piedalīties „Tūrisma piknikā”.

Tirdzniecības/prezentācijas vietās savu produkciju demonstrēs un tirgos Ventspils pilsētas un Ventspils novada amatnieki. Ar muzikāliem priekšnesumiem ikvienu priecēs gan dejotāji, gan dziedātāji no Ventspils pilsētas un novada. Piedzīvojumu parkā būs atvērta „Ventu banka”. Varēs piedalīties konkursos un pelnīt Ventus.

Sakarā ar velobraucienu no plkst. 10.45 līdz plkst. 13.00 iespējami satiksmes ierobežojumi un ielu slēgšana, kā arī  tiks ierobežota sabiedriskā transporta kustība pilsētā, tāpēc iespējama autobusu kavēšanās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: