Otrdien, 15. aprīlī, Ventspils 5. vidusskolā notika labdarības koncerts Lieldienu noskaņās. Pasākuma ideja ir cēla – kopīgiem spēkiem saziedot saldumus Usmas veco ļaužu pansionāta iemītniekiem, tāpēc ieejas biļete pasākumā bija konfekte(s).

Jaunāko klašu skolēnus ar Lieldienu stāstu iepazīstināja organizācijas Atvērtās durvis jaunieši, bet par muzikālo noformējumu rūpējās popgrupa Jūras akmentiņi.

 

Izrādās, ka jau septiņus gadus Ventspils 5. vidusskola sadarbojas ar organizāciju Atvērtās durvis, un skolas pedagogi ik pa laikam rīko dažādus labdarības pasākumus – koncertus, kuru laikā tiek savākti saldumi, kas pēc tam tiek dāvāti veco ļaužu pansionātu iemītniekiem.

 

Šīs idejas autore Ventspils 5. vidusskolas direktores vietniece audzināšanas jautājumos Santa Vīkele stāsta, ka pasākuma mērķis – vairot bērnos labestību, līdzcietību, atsaucību, un viņa uzskata, ka tas ir viens no skolas uzdevumiem – bērnos ieaudzināt šīs vērtības un īpašības. “Lai bērni apzinās, ka var ne tikai ņemt, bet arī citiem ko dot,” saka Santa Vīkele un piebilst, ka “bērni ar prieku piedalās šajos pasākumos.” Lai sagādātu prieku vecajiem ļaudīm pansionātos, daži atnesuši pat kasti ar spožajos papīriņos iepakotajām bonbongām.

 

“Esam jau padsmit gadus mīļi gaidīti ciemiņi pansionātā Selga un arī Gudenieku pansionātā,” vairāk par šo labdarības tradīciju stāsta Santa Vīkele. Viņa apgalvo, ka sirds siltums un prieks, ar kādu pansionāta iemītnieki uzņem viesus no Ventspils 5. vidusskolas, nav vārdos aprakstāms.

 

Šajā labdarības koncertā saziedotos saldumus Usmas veco ļaužu pansionātā organizācijas Atvērtās durvis jaunieši plāno nogādāt pēc Lieldienām.

 

Foto no pasākuma var apskatīt ŠEIT.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: