Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Lemberga hūtē pūš sniegu

Latvijā beidzot sākusies ziema. Gaisa temperatūra sasniegusi mīnusus, tādēļ Lemberga hūtē jau sāk pūst sniegu. Slēpošanas kalns šosezon piedāvās vairākus lieliskus jaunumus.

Lata mūžs ir noslēdzies

2014. gada janvārī lats pārstāj būt likumīgs maksāšanas līdzeklis. 1940. gadā, kad Latvija tika okupēta, no lata bija jāatsakās piespiedu kārtā, bet šoreiz to aizvadām pašu rokām, dodot ceļu Eiropas kopējai naudai. Vai lati aiziet uz neatgriešanos, rādīs laiks. Taču skaistās monētas noteikti būs vienas no numismātu iecienītākajām visā pasaulē.

 

2.lpp. Viedoklis: «Sveiks, sarkanais desmitniek», ventasbalss.lv redaktors Pēteris Neimanis

«Vakar bija pēdējā diena, kad Latvijā kā maksājuma līdzekli varēja izmantot latu, bet no šodienas apgrozībā ir tikai eiro. Piekritīsiet, ka tas nav tikai ar ekonomiku saistīts solis vai tikai formāla nosaukuma maiņa? Vismaz tā es to jūtu.»

3.lpp.

Suņa gūstīšana Tārgales ielā

Tārgales ielā kādu sievieti gados pārbiedējusi klaiņojoša suņa gūstīšana. Viņai šķitis, ka kaut kādi vīrieši suni nošauj.

Aicina izteikties par svētku rotājumiem

Pilsētas dome aicina iedzīvotājus izteikt viedokļus un priekšlikumus par Ziemassvētku un Jaungada rotājumiem pilsētas ielās, laukumos un parkos.

4.lpp. Reforma būvniecībā. Likums ir, normatīvās bāzes nav

Līdz brīdim, kad spēkā stāsies jaunais Būvniecības likums, atlikušas divas nedēļas. Formāli no 1. februāra Latvijā tiks noteikta pilnīgi jauna būvniecības nozares regulēšanas kārtība. Taču tam ar likumu ir par maz – vajadzīgi arī jauni normatīvie akti, kas nodrošina likuma izpildi. Tomēr ir acīm redzams, ka par būvniecību atbildīgā Ekonomikas ministrija neiekļausies noteiktajā laikā. Latvijas Pašvaldību savienība un dažas profesionālās organizācijas uzskata, ka jaunā likuma stāšanos spēkā vajadzētu atlikt.

5.lpp.

Stāsts par cariem un baznīcām

Pateicoties mūsu lasītājai, kura bija pamanījusi, ka divas Ventspils baznīcas ir nosauktas Nikolaja vārdā, Ventas Balss nolēma papētīt šo jautājumu.

Muižkungu mantojumam pa pēdām

«Pat sagruvis mūris stāsta savu stāstu,» teic Māra Kraule, kura aizvadītajā gadā aicināja novadniekus iepazīt tuvumā esošos vācu arhitektūras pieminekļus un radīt fotogrāfijas, kas nu apskatāmas ne tikai īpašā kalendārā, bet arī ceļojošā izstādē.

6.lpp. Sports. Rubenim atkārtots sezonas rekords

Otro reizi kādā no šīs sezonas Pasaules kausa posmiem labāko desmitniekā iebraucis Mārtiņš Rubenis. Septītā posma mačos Oberhofā (Vācija), tāpat kā pirmajā posmā Lillehamerā (Norvēģija), viņš izcīnīja augsto astoto vietu, kas reizē ir arī Latvijas sportistu šīs sezonas labākais rādītājs.

Volejbolisti turpina uzvaras gājienu

Latvijas Nacionālās volejbola līgas čempionātā teicami turpina spēlēt VK Ventspils volejbolisti, kas izcīnījuši jau septiņas uzvaras pēc kārtas. Pēdējo panākumu ventspilnieki guvuši spēlē pret Burtnieku novadu, izbraukumā apspēlējot to ar 3:1.

Dreimane kaldina izlases sudrabu

Viru (Igaunija) norisinājās Baltijas valstu sacensības vieglatlētikas daudzcīņā. Tajās Latvijas U20 izlases sastāvā startēja arī ventspilniece Dace Dreimane, izcīnot ceturto vietu individuālajā vērtējumā un līdz ar to palīdzot arī Latvijas izlasei tikt pie otrās.

7.lpp. Ekspedīcija laukos. Pieturas punkts – Elkšķene

Tārgales pagasta Elkšķenē, kas atrodas 16 km no Ventspils, kā apgalvo paši iedzīvotāji, pamatā dzīvo gados vecāki cilvēki. Daudziem te dzīve cieši saistīta ar Elkšķenes staciju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: