Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Jaunpope gatava dāvināt estrādi

Neparastu pārsteigumu visiem novada ļaudīm sagādājusi SIA Jaunpope valdes priekšsēdētāja Ligita Indriksone, valsts svētku svinīgajā pasākumā Piltenē paziņojot, ka uzņēmums gatavs dāvināt pašvaldībai īpašumu Popes estrāde, kas šobrīd ir ļoti nolaista. Popes pagasta pārvaldnieks Vilnis Krauze cer, ka pašvaldība dāvinājumu pieņems un ieguldīs naudu estrādes atjaunošanā.

Brīvdienās uz ielām daudz neuzmanīgo

Valsts svētku brīvdienās Ventspils pusē notikušas vairākas automašīnu sadursmes, taču, par laimi, bez cietušajiem.

2.lpp. Viedoklis: „Ne par to runa”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Nesen mana paziņa, starp citu, rīdziniece, stāstīja, ka, gaidot rindā uz staru terapijas procedūru Latvijas Onkoloģijas centrā, ik rītu pavadījusi sarunā ar sievieti no Ventspils novada. Liels bijis viņas izbrīns, kad kundze stāstījusi, ka mēnesi no vietas, proti, katru rītu viņa ar autobusu brauc no Ventspils līdz Rīgai, lai cīnītos ar ļauno slimību.»

3.lpp.

Gatavojas Eiroparlamenta vēlēšanām

Arvien biežāk var just, ka tuvojas Eiropas Parlamenta vēlēšanas, kas paredzētas 2014. gada maijā. Aktivizējas arī Latvijas deputāti, kuri ir gatavi startēt vēlēšanās. Pagājušās nedēļas beigās ar potenciālajiem vēlētājiem tikās Saeimas deputāte no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) bloka Iveta Grigule.

Izsola mūzikas kluba telpas

Kopš pavasara teātra namā Jūras vārti esošajā kafejnīcā un mūzikas klubā nav manāma dzīvība, tāpēc telpām tiek meklēts jauns nomnieks un tiek rīkota izsole.

Kukuļņēmējiem nosacīts sods

Vienu gadu nosacīti Ventspils tiesa piesprieda abiem Ceļu policijas inspektoriem, kuri no autovadītājiem pieņēma kukuļus.

 

4.lpp. Novadā. Būs jauns katlumājas iepirkums

Tehniskās specifikācijas nepilnību dēļ pašvaldības uzņēmums SIA Ugāles nami apturējis iepirkumu par jaunas katlu mājas būvniecību un skaņo ar naudas devēju līguma pagarinājumu līdz nākamā gada rudenim.

Novada cilvēki lolo jaunas ieceres

Novada domes Finanšu komiteja devusi zaļo gaismu projektiem, ko pagastu pārvaldes un nevalstiskās organizācijas sagatavojušas, lai iesniegtu biedrības Seši krasti administrētajā projektu konkursā.

5.lpp. Problēma. Par skārienjutīgajiem tomātiem

Strāva pazuda tikai divreiz

Šogad Dabas māte Ventspili ir saudzējusi. Pagaidām tikai divi elektrības pārrāvumi, kuri notika naktī, kad visi tik un tā guļ.

6.lpp. Sports. Silovam jauns valsts rekords 1500 metros

Mūsu šābrīža labākais ātrslidotājs Haralds Silovs labojis sev piederošo Latvijas rekordu 1500 metru distancē. Soltleiksitijā (ASV) notikušajās Pasaules kausa otrā posma sacensībās viņš uzlabojis savu līdzšinējo rezultātu par vairāk nekā vienu sekundi – distanci veicis vienā minūtē un 44,66 sekundēs, izcīnot pirmo vietu B grupas sacīkstēs.

Futbola izlase gadu noslēdz ar uzvaru

Latvijas futbola valstsvienība aizvadījusi pēdējās divas pārbaudes spēles šogad (otrajai no tām gan bija neoficiāls statuss). Pirmajā mačā tā diezgan bezcerīgi (0:3) kapitulēja Īrijas izlasei, bet otrajā ar 1:0 izrāva uzvaru pār Anglijas otrās spēcīgākās līgas pastarīti Yeovil Town.

Ventspilnieku duelī pārāka – Lasmaņa Saldus

Latvijas Basketbola līgas (LBL) 1. divīzijas spēlē šķēpus krustojušas divu mūsu basketbolistu – Kārļa Paula Lasmaņa un Dāvja Čodera – pārstāvētās komandas, attiecīgi BK Saldus un Barons kvartāls. Šai duelī arī šoreiz pārāks ar 73:60 izrādījās BK Saldus.

7.lpp.

Darbinieki slimo, cieš klienti

Ir stunda pēc pusdienlaika. Gara dzīvā rinda un māmiņas, kas telpās valdošā bezgaisa dēļ ar ratiņiem gaida ārpusē – tāda situācija jau kopš pavasara ir bieža parādība Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) Ventspils reģionālajā nodaļā. Vadība skaidro, ka situāciju izveidojusies biežas darbinieku slimošanas dēļ.

Pašvaldība informē

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: