Ventspils vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Regīna Lazdāne noraidījusi politisko partiju apvienības "Saskaņas centrs" (SC) pārmetumus par tās vienīgā izvirzītā pretendenta Aleksandra Bukatina neiekļaušanu Ventspils vēlēšanu iecirkņa komisijas sastāvā, norādot, ka visi pretendenti tika vienādi izvērtēti un par katru notika balsošana.

 Kā norādīja Lazdāne, ikvienam politiskajam spēkam, tostarp SC, ir tiesības izvirzīt septiņus pretendentus iekļaušanai katra iecirkņa vēlēšanu komisijā. Ventspilī, kur vēlēšanās būs atvērti pavisam 13 vēlēšanu iecirkņi, SC bija izvirzījis tikai vienu pretendentu.

Ja SC būtu izvirzījis vairākus pretendentus, būtu arī lielāka varbūtība, ka kāds vai kādi no viņiem tiktu iekļauti iecirkņa vēlēšanu komisijas sastāvā, norāda Lazdāne, piebilstot, ka Bukatins nebūt nav vienīgais pretendents, kurš netika iekļauts komisijas sastāvā, jo bija pieteikts vairāk pretendentu nekā noteiktais vietu skaits komisijā.

"Varu atklāt, pēc kāda principa es pati neatbalstīju Bukatina kandidatūru. Viņš nesen beidzis vidusskolu, un bija citi pretendenti, kuriem ir lielāka darba pieredze," informēja Lazdāne.

Savukārt, komentējot citas SC sūdzības par priekšvēlēšanu aģitācijas iespējamiem pārkāpumiem Ventspilī, Lazdāne norādīja, ka šie jautājumi nav vēlēšanu komisijas kontrolē, jo tas ir citu institūciju - Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (bijušās Nacionālas radio un televīzijas padomes) - kompetencē.

SC nosūtījis Saeimas priekšsēdētājam Gundaram Daudzem (ZZS) atklātu vēstuli, kurā sūdzas par priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumiem Ventspilī un atteikumu vienīgajam SC pārstāvim tikt iekļautam Ventspils vēlēšanu komisijā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: