Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Lai tev veicas skolā!

Šodien skolēni un skolotāji atkal pošas uz skolu. Bērniem rokās gladiolas garos kātos, asteres un smaidīga saulespuķe, ko viņi nes savai skolotājai. Sācies jaunais mācību gads. Ļoti īpaša šī diena ir pirmklasniekiem un viņu vecākiem, arī Lapiņu ģimenei, kas skolā palaiž savu vecāko meitiņu.

Motokrosistu Macuku bargi soda

Par izraisītu kautiņu Ventspils motokluba Rodeo līderim Tomam Macukam līdz sezonas beigām apturēta sportista licence. Daudzus pārsteidz soda neadekvātais bargums.

2.lpp. Viedoklis: «Atgriežoties skolas solā», laikraksta Ventas Balss galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne.

«Vairāk nekā 5000 bērnu Ventspilī un novadā šodien atsāk skolas gaitas, un vairāk nekā 500 audzēkņu statusā skolās ierodas pirmo reizi. Tā ir milzīga atbildība panākt, lai bērns un skola saprastos, lai skola nesabradātu trauslo dvēselīti.»

3.lpp.

Skolotājus sagatavo pārmaiņām

Piektdien notikušajā pilsētas skolotāju konferencē daudz tika runāts par to, ka pasaule un sabiedrība mainās, ieskicēts, kas jau darīts un kas plānots, lai palīdzētu skolotājam mainīties tai līdzi. Pieci pedagogi konferencē saņēma pašvaldības Atzinības rakstus.

Palīdz ieraudzīt situāciju no malas

Pilsētā darbību sācis Krīzes grūtniecības centrs, kurā palīdzību sniedz brīvprātīgie. Lai arī centra durvis visbiežāk slēgtas, darbojas tālrunis. Centrā iespējams saņemt arī materiālu palīdzību.

Aplaupa degvielas uzpildes staciju

Ventspilī aplaupīta kāda degvielas uzpildes stacija. Tajā iegājis vīrietis un, piedraudot operatorei ar nazi, nolaupījis 40 latus.

4.lpp.

Āboli tirgū maksā dārgi

Šogad bagāta ābolu raža, apgalvo lielo ābeļdārzu īpašnieki. Arī pilsētas mazdārziņos koku zari nolīkuši no smagās nastas. Tomēr ābolu cenas tirgū nav kritušās.

Bulgāri novērtē iespējas Ventspilī

Ventspils reģionālais nevalstisko organizāciju atbalsta centrs projektā Darbinieks vai darba devējs pulcēja latviešu un bulgāru jauniešus.

5.lpp. Kultūra. Mūziķiem sadraudzība ar Ogri

Pavisam nesen Ventspils ielas pieskandināja festivāls Ventspils Groove 2013, taču pēc tā Ventspilsbigbendsneatpūtās, bet gan devās uz Ogri, kur turpināja pilnveidot prasmes un priecēt vietējos ar džeza skaņām.

Top video un gaidāms albums

Ventspilnieka Roberta Pētersona jaunākais singls Sāksim no jauna pie klausītājiem nonāca jau maijā, taču pavisam nesen vērtēšanai nodots arī dziesmas videoklips. Gada nogalē iznāks arī mūziķa pirmais albums.

Jāspodrina balles kurpes

Bez īpaša ieskrējiena, bet pilnos apgriezienos Kultūras centrā šonedēļ uzsāksies ballīšu sezona.

6.lpp. Sports. Smirnovam uzvara ar raksturu

«Šī bija svarīga uzvara gan man, gan visai manai komandai, jo pa lielam šajā daudzdienu velobraucienā neko vēl nebijām parādījuši. Tikai pašās beigās kaut ko saķērām, un domāju, ka uzvarēju pelnīti,» tā par savu uzvaru daudzdienu velobrauciena Baltijas ceļš pēdējā posmā izsakās mūsu riteņbraucējs Andris Smirnovs.

Volejbolistiem priekšā jauns izaicinājums

Izcīnot uzvaru Latvijas volejbola 1. līgas turnīrā, mūsu volejbola klubs Ventspils reizē ieguva arī tiesības gaidāmajā sezonā spēlēt līmeni augstākajā Nacionālās līgas čempionātā. Mūsējiem tas ir jauns izaicinājums, kam viņi ļoti atbildīgi un nopietni gatavojas jau visu vasaru.

7.lpp.

Ražotnē kavējas ar algu izmaksu

Vairāk nekā mēnesi grūtības piedzīvo viens no pilsētas metālapstrādes uzņēmumiem Ventspils Steel Construction. Jūnijā un jūlijā ražotne nedarbojās, līdz ar to radās apgrozāmo līdzekļu deficīts un tika kavētas darba algu izmaksas. Uzņēmuma vadība un akcionārs sola uzlabot situāciju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: