Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Grib vākt parakstus pret oglēm

Ventspils tirdzniecības ostas iesnieguma piesārņojošās darbības veikšanai sabiedriskajā apspriešanā ostinieki nokļuva opozīcijā pret iedzīvotājiem, kas cieš no ogļu putekļiem.

Studenti pārceļas uz Tartu

Interese par kosmosu un zinātni vieno bijušos Ventspils Augstskolas studentus, kuri savu nākotni saista un studijas realizē Tartu Universitātē. Noskaidrojām, kādēļ 11 bijušie Ventspils Augstskolas studenti nolēmuši pārcelties uz kaimiņvalsti.

2.lpp. Viedoklis: «Par aronijām uz baltiem palagiem», ventasbalss.lv redaktors Pēteris Neimanis

«Kā jau bija gaidāms, Ventspils tirdzniecības ostas iesnieguma B kategorijas piesārņojošās darbības veikšanai sabiedriskā apspriešana jeb, citiem vārdiem sakot, spriešana par ogļu kraušanu atklātā veidā risinājās diezgan emocionāli. Turklāt par emocijām rūpējās abas puses – gan uzņēmums un tā pārstāvji, gan parastie ventspilnieki, kurus sliktā, neredzamā ogles putekļa koncentrācija gaisā uztrauc mazāk par draudzīgā lielā putekļa drūzmēšanos uz palodzes, loga stikla un citur.»

3.lpp.

Valsts sistēmā noklīst alimenti

Valsts institūciju smagnējās sistēmas un kļūdas dēļ kāda ventspilnieku ģimene teju divus mēnešus palikusi bez pienācīgiem iztikas līdzekļiem.

Aicina novērtēt vakara pastaigas

Lai arī laiks ir saulains un vasara vēl nesteidz noslēgties, vairums šīs vasaras svētku un pasākumu jau aizvadīti. Ventspilniekus aicina izteikt viedokli par pasākumiem Iznāc vakara gaismā.

Remonts svētkus neizjauks

Kuldīgas ielas remonts 1. ģimnāzijas skolēniem, sākoties mācību gadam, nokļūt mācību iestādē netraucēs, – apgalvo Komunālās pārvaldes direktora 1. vietnieks Edgars Puriņš.

4.lpp. Novadā. Pārdod traktoru un Mazdu

Notikusi jau trešā novada pašvaldības rīkotā automašīnu izsole. Šoreiz pircējs sameklēts diviem transporta līdzekļiem.

Vāc datus par lauku saimniecībām

Centrālā statistikas pārvalde (CSP) no šīs nedēļas pirmdienas uzsākusi šā gada lauku saimniecību struktūras apsekojuma datu vākšanu, kas turpināsies līdz 16. septembrim.

Bioloģiski dinamiskais kalendārs SEPTEMBRIM

5.lpp.

Studentu kopmītnēs risina interneta problēmas

Ventspils Augstskolas studentu viesnīcā šobrīd cenšas risināt interneta nodrošinājuma problēmas. Studenti nav apmierināti, taču tiek solīti uzlabojumi.

Pirmās ugunskristības aiz muguras

Aizvadīts pirmais pašmāju muzikālā realitātes šova Jaunā talantu fabrika koncerts, pēc kura ventspilnieks Mārtiņš Ābelītis ierindojies 8. vietā.

6.lpp. Sports. Smirnovam uzvara pēdējā posmā

Mūsu riteņbraucējs Andris Smirnovs, kurš atkal pārstāv Latvijas komandu Rietumu-Delfin, izcīnījis uzvaru daudzdienu velobrauciena Baltijas ceļs pēdējā posma sacensībās, finiša spurtā apsteidzot citu latvieti Emīlu Liepiņu.

Smirnovam uzvara pēdējā posmā

Mūsu riteņbraucējs Andris Smirnovs, kurš atkal pārstāv Latvijas komandu Rietumu-Delfin, izcīnījis uzvaru daudzdienu velobrauciena Baltijas ceļs pēdējā posma sacensībās, finiša spurtā apsteidzot citu latvieti Emīlu Liepiņu.

Noskaidroti labākie vasaras hokejisti

Ventspils Piedzīvojumu parkā noslēdzies Vasaras hokeja turnīrs, kas norisinājās trīs posmu sacīkstēs, kuru kopvērtējumā uzvaru pieaugušo konkurencē guva Jamaicas vienība, bet junioriem labākie bija Ventiņu spēlētāji.

7.lpp. Reportāža. Spārnu nometne Īvandes muižā

Ventspils novada sieviešu biedrība Spārni 24.–25. augustāĪvandes muižā organizējaKurzemes rokdarbnieču vasaras nometni. Tas bija viens no Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstītajiem projekta Rokdarbu varavīksne Ventspils novadā pasākumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: