Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Kalnā pacelts Dziesmu svētku karogs

Nozīmīgais notikums – XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki – ir klāt. Šī notikuma sākumu simboliski iezīmēja dziesmu svētku karogu pacelšana visos Latvijas novados.

Stiprina saikni ar uzņēmējiem

Ventspils Tehnikums ir soli priekšā citām profesionālajām skolām duālās izglītības ieviešanā, vizītē Ventspilī akcentēja Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre Sanda Liepiņa.

2.lpp. Viedoklis: «Tā viš i!», portāla ventasbalss.lv redaktors Pēteris Neimanis

«Bija reiz tāds gadījums! Rīgā Kultūras skolas kopmītnēs, tagad pazīstamās kā Balta kaza, satikos ar kādu puisi, kurš, tāpat kā es, bija devies uz galvaspilsētu, lai kāptu kalnā visaugstākā. Sasveicinājāmies, tūlīt pat nekļūdīgi noteicām viens otra dzīves vietu. Es viegli sapratu, ka puisis ir no Latgales puses, savukārt viņš atpazina manu piederību Kurzemes piekrastei un pat Ventspils pusei. Nosmējāmies un arī nospriedām, ka tas tomēr ir varen labi.»

3.lpp.

Slimnīcas sūdzas par kritisko situāciju

13 Latvijas slimnīcu, tostarp Ventspils, vadītāji parakstījuši atklātu vēstuli valsts augstākajām amatpersonām, vēršot uzmanību uz kritisko situāciju slimnīcu sektorā.

Ventā atrastajā atpazīst jelgavnieku

No Ventas izceltais noslīkušais vīrietis atpazīts kā pirms pusgada bez vēsts pazudušais Jelgavas iedzīvotājs.

 

4.lpp. Kultūra. Jaunajiem izpildītājiem sasniegumi Jūrmalā

Ventspils vārdu starptautiskajā mākslas forumā Eurojurmala godam aizstāvējusi popstudija Jūras akmentiņi,mājas pārvedot pat Grand Prix balvu.

Izloksne ir kā tautiskie brunči – līdzīga, tomēr citāda

«Smuks ta ka mežcūk», «Ko tu te tik daudz lorkšķ?», «Ko guļ ka gov?» – šīs ir tikai dažas no tāmnieku izloksnes frāzēm, kuras 29. jūnijā varēja dzirdēt Amatu mājas pagalmā. Tur jau otro gadu pēc kārtas, neliela vējiņa un skābeņu zupas smaržu apvīta, norisinājās Ventiņu diena.

5.lpp. Brīvostas ziņas.

6.lpp. Sports. Panākumi LVS kausa otrajā posmā

Jēkabpilī norisinājās Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) kausa izcīņas otrā posma sacensības. Nestartējot lielākajai daļai Latvijas vadošo sportistu, tajās pie vairākām godalgotajām vietām tikuši arī ventspilnieki.

Iļjinam pietrūkst 0,2 sekunžu līdz bronzai

Soli no Eiropas U23 čempionāta goda pjedestāla palicis mūsu labākais kanoe airētājs Dagnis Iļjins. Viņš ierindojies ceturtajā vietā 1000 metru distancē, bronzas medaļas ieguvējam spānim Romero Fragu Diego zaudējot par nieka 0,2 sekundēm.

Andu duets – labākais otrajā posmā

Aizvadītas Ventspils pilsētas atklātā čempionāta pludmales volejbolā otrā posma sacensības, kurās šoreiz nepārspēts palicis Anda Maksimova un Anda Bogdānova duets.

7.lpp. Ūdeka informē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: