Pilsētas bērnu svētku laikā par nozīmīgu ilggadēju darba ieguldījumu audzēkņu izglītošanā, viņu spēju un prasmju attīstīšanā tika apbalvoti pieci izcili Ventspils pedagogi.

Atzinīgi novērtēts Ventspils 2. vidusskolas matemātikas skolotājas Valentīnas Juščenko darbs. Skolotāja 2. vidusskolā strādā kopš 1980. gada. Viņas skolnieki regulāri piedalās pilsētas un valsts mēroga matemātikas olimpiādēs,  iegūstot godalgotas vietas. Neizpaliek ne gads, kad viņas audzēkņi neiegūtu titulētas vietas pilsētas  vai valsts olimpiādēs. Skolēni, kas mācās pie šīs skolotājas ļoti labi pārzina matemātiku. Pērn centralizētajā matemātikas eksāmenā 76% viņas skolēnu tika novērtēti ar  6-10 ballēm, tajā skaitā  43% -ar  8-10 ballēm.

Pilsētnieku cieņu un novērtējumu pelnījusi arī Ventspils 4. vidusskolas mūzikas skolotāja un skolas kora diriģente Regīna Laure. Pedagoģe vada trīs korus:  2.-4. klašu meiteņu kori, 5.-9. klašu meiteņu kori, 2.-7. klašu zēnu kori. Smagais darbs attaisnojas, jo skolotājas audzēkņi regulāri uzrāda augstus rezultātus pilsētas, novada un valsts līmenī. 2010. gadā Dziesmu un deju svētku finālskatē 5.-9. klašu meiteņu koris ieguva III pakāpes diplomu. Šogad valsts rīkotajā koru konkursā „Dziesmai būt” – I pakāpes diplomu. Savukārt, 2.-7. klašu zēnu koris 2010. gadā Dziesmu un deju svētku finālskatē ieguva 3. vietu valstī, bet šogad – 1. vietu valstī.

Arī strādājot ar pašiem mazākajiem ventspilniekiem var paveikt lielas lietas. Par to jāpateicas  pirmsskolas izglītības iestādes „Varavīksne” mūzikas skolotājai Vinetai Krūmiņai. 17 gadu laikā viņa sevi pierādījusi kā zinoša, prasmīga skolotāja, kura labi pārzina un ievieš praktiskajā darbā mūsdienu pedagoģijas un psiholoģijas atzinumus, kā arī sasniedz labus rezultātus skolēnu muzikalitātes attīstīšanā, izmantojot dziedāšanu kā aktīvu dzīves veidu. Par darbības sekmīgumu liecina lielais bērnu skaits, kas arī tālākajās gaitās savu dzīvi saista ar mūziku. Pedagoģe ir devusi lielu ieguldījumu svētku organizēšanā gan pirmsskolas izglītības iestādē, gan ārpus tās.

Ar atzinību par lielisku darbu sveikta arī Ventspils 2. pamatskolas speciālās izglītības programmas skolotāja Anita Millere. Skolotāja strādā skolā jau  16 gadus. Viņas darbs ir ar speciālās „C” līmeņa klases bērniem. Anita Millere ir pierādījusi sevi kā atbildīgu, zinošu un mērķtiecīgu cilvēku. Darbs ar izglītojamiem ar speciālajām vajadzībām prasa individuālu pieeju katram bērnam, kā arī  individuāli izstrādātas nodarbības, uzskates līdzekļus un materiālus. Skolotāja ir radījusi mājīgu gaisotni klases telpās, palīdz bērniem iejusties skolas vidē, iesaista un pietuvina skolai vecākus.

Arī sporta jomā Ventspilī ir pedagogi, kuru darbs sniedzis lielu ieguldījumu pilsētas sporta attīstībā. Pateicība tiek izteikta sporta skolas „Spars ” vieglatlētikas trenerim Jurim Petrovičam. Sporta skolas „Spars” vieglatlētikas nodaļas treneris Juris Petrovičs  strādā skolā kopš 1991. gada. Treneris ilggadējā darbā ir apliecinājis augstu meistarību, viņa trenētie audzēkņi gadu no gada sasniedz teicamus rezultātus valsts čempionātos, Baltijas valstu  un Eiropas sacensībās. 2012./2013.m.g. Dace Dreimane ieguva 1. vietu trīssolī Baltijas valstu Jauniešu čempionātā, Ansis Brūns ieguva 1. vietu šķēpa mešanā Latvijas Republikas ziemas čempionātā.

Svinīgajā gaisotnē pedagogus sveica Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, kurš atzinīgi novērtēja katra pedagoga paveikto darbu un pasniedza diplomus. Savukārt bērniem un vecākiem priekšsēdētājs novēlēja būt aktīviem un izmantot visas jaunās iespējas, ko sniedz Ventspils pilsēta.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: