Ventspils pilsētas dome pieņēma lēmumu grozīt saistošos noteikumus „Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība fiziskām un juridiskām personām, kuras veic saimniecisko darbību Ventspils pilsētā”.

Lēmums pieņemts, izvērtējot pilsētas iedzīvotāju un uzņēmēju, priekšlikumus, nolūkā nodrošināt un paplašināt publiskas pirts pakalpojumu pieejamību un veicināt uzņēmējdarbības attīstību Ventspils pilsētā.

Grozījumu rezultātā pašvaldības nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus 90% apmērā varēs saņemt nodokļa maksātāji par īpašumiem (zemi, ēkām, inženierbūvēm), kuros tiek sniegti publiskas lietošanas pirts pakalpojumi.

 

Atvieglojuma saņemšanai pretendentiem būs jāizpilda vairāki nosacījumi – telpām jāatbilst normatīvajos aktos noteiktajām higiēnas prasībām, vietu skaits pirts karsētavas vai tvaicētavas telpās jābūt vismaz 10 un vairāk vietas, kā arī, pakalpojums jānodrošina vismaz 2 dienas nedēļā. Spēkā saglabājas arī saistošo noteikumu nosacījums, ka pretendentiem nevar būt nekustamā īpašuma nodokļa parādu Ventspils pilsētas pašvaldības budžetā.

 

Jāatzīmē, ka šobrīd pilsētā darbojas vairākas publiskas lietošanas pirtis, tai skaitā, 2 - Ventspils pilsētas kreisajā krastā (Olimpiskā centra „Ventspils” sporta kompleksos), bet labajā krastā – 1 pirts („Pārventas pirts”).

 

Papildus minētajiem grozījumiem, precizēts spēkā esošo noteikumu nosacījums par nodokļa atvieglojumu saņēmējiem, ņemot vērā, ka praksē nekustamā īpašuma īpašnieks ne vienmēr ir arī attiecīgās saimnieciskās darbības veicējs. Kā arī, ir paredzēts, kā piešķirams nodokļa atvieglojums gadījumā, ja nodokļa maksātājam uz likuma vai šo saistošo noteikumu pamata ir tiesības saņemt atvieglojumus pēc vairākiem nosacījumiem.

 

Saistošo noteikumi grozījumi stāsies spēkā pēc saskaņošanas ar LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, pēc to publicēšanas „Latvijas Vēstnesī” un būs pieejami Ventspils pilsētas portālā un Iedzīvotāju informācijas centrā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: