Ventspils 1. ģimnāzijas skolniekam Mārim Galauskim ar lielu un neatlaidīgu darbu izdevies gūt sasniegumus trīs olimpiādēs. Sasniegumi ir gan matemātikas, gan mājturības priekšmetos.

8.a klases skolnieks Māris Galauskis izcīnīja 2. vietu Latvijas 40. atklātajā matemātikas olimpiādē. Tikai par vienu punktu atpaliekot no III pakāpes ieguvēja, Māris ieguva atzinību 9. atklātajā mājturības un tehnoloģiju olimpiādē, kā arī atzinību Kurzemes reģiona mājturības un tehnoloģiju olimpiādē Liepājā .

 

Māris ir aktīvs skolnieks un mērķtiecīgi katru gadu piedalās dažādās valsts olimpiādēs. Pērn Māris ieguva atzinību valsts atklātajā olimpiādē matemātikā, kā arī 2. vietu novada olimpiādē mājturībā un tehnoloģijās. Augstas vietas iegūtas arī 6. klasē.

 

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, Māra sasniegumi aug, un olimpiādēs tiek izcīnītas augstākas vietas, par ko jāpateicas arī viņa pedagogiem – matemātikas skolotājai Egitai Krūmiņai, kas veltīja savu brīvo laiku, lai kopā ar Māri risinātu sarežģītus matemātikas uzdevumus un gatavotos olimpiādei. Tāpat lielu ieguldījumu veicis arī mājturības skolotājs Alvis Kambuts, kurš Mārim iemācījis daudz praktisku un dzīvē ļoti noderīgu lietu.

 

Šogad, paralēli augstajiem sasniegumiem olimpiādēs, Mārim būs arī svinīgas sajūtas, jo viņš absolvē mūzikas skolu. Tāpat Mārim brīvajā laikā kopā ar draugiem patīk uzspēlēt basketbolu.

 

Nākamgad ģimnāzijas audzēknis domā turpināt sasniegumus un izmantot savu laiku, lai piedalītos arī kādā citā olimpiādē. Māris uzskata, ka skolas laiks ir jāizmanto lietderīgi un jācenšas sevi attīstīt kā daudzpusīgu un zinošu personību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: