Laikraksta “Ventas Balss” ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ceļa vietā ielāpu kārtas

Ventspils–Kuldīgas šoseja, ko diendienā mēro simtiem autobraucēju, klāta dažāda izmēra un dziļuma bedrēm. Iebraucot tādā, transportlīdzekļa vadītāji riskē iedzīvoties nopietnās nepatikšanās – pārsist riepu, nolauzt automašīnas riteni vai izraisīt autoavāriju ar visām no tā izrietošajām sekām.

Ventspilnieki novēro asteroīdu

Ventspils Augstskolas Inženierzinātņu institūta Ventspils Starptautiskais Radioastronomijas centrs speciālisti piedalījušies unikālā starptautiskā pasākumā.

2.lpp. Viedoklis: „Pareizi dara”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Ventas Balss portāla forumā bija uzdots jautājums, kāpēc latvieši ar krieviem runā krieviski? Muļķa jautājums, bet uz jebkuru jautājumu, pat uz vismuļķīgāko, ir atbilde. Pareizi dara, ka runā krieviski. Personīgi es arī ar krieviem cenšos runāt krieviski, lai neaizmirstu valodu, kura mums ikdienā ir vajadzīga un būs vajadzīga.»

3.lpp.

Smagais notriec sešgadīgu meitenīti

Zem smagās automašīnas riteņiem pakļuvusi sešus gadus veca meitenīte, kas Robežu ielu šķērsoja tam neparedzētā vietā. Meitenīte atrodas reanimācijā, viņas stāvoklis stabilizējas.

Lidostas vajadzībām atsavina zemi

Valdība nolēmusi piespiedu kārtā atsavināt zemi no kādas Vārves pagasta zemnieku saimniecības, lai to varētu izmantot Ventspils lidostas attīstībai.

 

4.lpp. Budžets 2013. 7,5 kultūras pasākumu dienā

Šogad kultūras atbalstam pilsētas budžetā paredzēti ievērojami līdzekļi – 16% no kopējās izdevumu daļas jeb 2,3 miljoni lati.

Šajā gadā, tāpat kā iepriekšējos, ventspilniekiem nevajadzēs sūdzēties par kultūras dzīves trūcīgumu.

5.lpp. Leģenda. Nākotne nāks mani saprast

Februāris ir dizaina mākslinieka Nikolaja Trukšāna mēnesis. 14. februārī viņam būtu 72 gadi, bet gaviļnieks tos nesagaidīja, 26. janvārī aizmiegot mūža miegā. Pēdējie dzīves gadi Nikolajam bija smagi, viņam nebija savas pajumtes, tādēļ mākslinieks dzīvoja pie kolēģa Edvīna Švarca. Pieminot Nikolaju, vairāki Ventspils mākslinieki, Ingrīdas Ģelzes-Ozoliņas aicināti, tikās, lai atcerētos brūnacaino akvarelistu.

6.lpp. Sports. Šoks Rumānijā – Ventspils izstājas

Negaidītu zaudējumu izšķirošajā FIBA Izaicinājuma kausa Last 16 turnīra spēlē piedzīvojuši BK Ventspils basketbolisti. Demonstrējot ļoti vāju sniegumu, viņi Rumānijā ar 58:67 (10:12, 10:14, 15:18, 23:23) piekāpās vietējai vienībai Gaz Metan Medias, tādējādi neiekļūstot turnīra izslēgšanas spēlēs.

Grīva dodas iekarot

EiropuNedēļas nogalē Zviedrijā, Gēteborgā, norisināsies Eiropas čempionāts vieglatlētikā telpās, kurā Latvijas izlases sastāvā startēs arī mūsu pilsētas labākā tāllēcēja Lauma Grīva, kam šoziem padevies 6,41 metra lēciens.

7.lpp. Politika. Energopolitikā atbalsta importētu gāzi

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija apstiprinājusi obligātā iepirkuma komponentes (OIK) pieaugumu no pašreizējiem 1,23 santīmiem par kilovatstundu līdz 1,89. Tas nozīmē, ka no 1. aprīļa tiem, kas jau iegādājas elektrību brīvajā tirgū, tā paliks dārgāka, bet pārējiem sadārdzinājums būs rudenī.

Latvijā veidojas bezceļi

Latviešiem tapusi kārtējā anekdote pašiem par sevi: lietuvietis, atbraucis līdz Latvijas robežai, iet skatīties, kur palicis ceļš, jo, iebraucot Latvijā, sākas bezceļš. Latvijas valsts ceļi šogad vairs neslēpj – ja nepalielinās finansējumu autoceļiem, agri vai vēlu daudzus no tiem nāksies slēgt. Graujoša situācija ir arī uz Ventspils puses ceļiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: