Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ēdis vardes, lai izdzīvotu

Septiņas dienas pēc apmaldīšanās Popes mežos atradies 49 gadus vecais Sergejs. Viņš uz mežu bija devies vienos šortos un laikrakstam stāsta, kā mežā cīnījies par izdzīvošanu.

Bērnudārziem ērtas un drošas smilšu kastes

Pilsētas bērnudārzi šogad iegūs 28 jaunas, ērtas smilšu kastes. Ventspils dome šim mērķim iedalījusi 23 tūkstošus latu, vēl 8 tūkstoši piesaistīti no Eiropas Savienības līdzekļiem.

2.lpp. Viedoklis.Labs cilvēks”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.
« Pagājušonedēļ izplatītā informācija vēsta, ka slavenais bēru rīkotājs Viesturs Dūle veidošot partijuSkaistā nākotne. Lasot par šī neapšaubāmi ekstrēmā jaunekļa kārtējiem sapņiem un centieniem pārveidot pasauli, nāk prātā teiciens: Neapmierinātu neliešu ir tikpat daudz, cik apmierinātu neliešu.»

 

3.lpp.

Sprūdžs izvairās tikties ar mēriem

Pašvaldību ministrs atsakās tikties ar Latvijas lielo pilsētu vadītājiem, lai risinātu aktuālos jautājumus. Iemesls – starp mēriem ir arī Aivars Lembergs. Taču pilsētu vadītāji par ministra attieksmi ir noskaitušies, sakot, ka Sprūdžs viņu pacietības mēru ir izsmēlis.

 

4.lpp.

Gājēji zem riteņiem pakļūst reti

Ventspilī neesot lielu problēmu ar gājējiem, kuri savas nedisciplinētības dēļ pakļūtu zem automašīnām. Tādēļ policija šai jomai nepievērš pastiprinātu uzmanību.

Apreibināšanās vietā sabiedriskie darbi

Kāds liepājnieks Ventspils ostas muitā iekritis ar Norvēģijā iegādātu hašišu. Naudas soda vietā vīrietis tiesu lūdza norīkot viņu uz piespiedu darbiem.

Cimdiņa bērniem lauku sēta

Divas nedēļas Atpūtas ielā 16 varēs apskatīt atbalsta centra ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām Cimdiņš apmeklētāju iekārtoto lauku sētu.

5.lpp. Izglītība. Skolotāji dzīvo reformu gaidās

Novada pedagogi kopīgajā sanāksmē Ugālē uzzināja par svarīgākajām jaunā mācību gada aktualitātēm un noskaņojās jaunajam darba cēlienam.

Uz skolu – tomēr 1. septembrī

Ņemot vērā sabiedrības iebildes par to, ka 1. septembris ir svētku diena, kuru ierasts atzīmēt skolā, pilsētas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja pieņēmusi lēmumu pilsētas vispārizglītojošajās skolās šai datumā rīkot Zinību dienu. Novada skolas rīkosies dažādi – katra pēc saviem ieskatiem.

Skolā rosās pedagogi

Bērni vēl pēdējo nedēļu bauda vasaru un brīvību, taču skolotāji ar savām domām un darbiem jau ir jaunā mācību gada gaidās. Piektdien Ventas Balss apciemoja Ventspils 2. pamatskolu, lai uzzinātu, kā skolotāji gatavojas jaunajam darba cēlienam.

6.lpp. Kultūra. Pret garlaicību ar otu rokās

Aleksandra Zemcova noliek uz galda fotogrāfijas, kurās viņa redzama Latgales mākslinieka Broņislava Pavlovska gleznās. Ventspilniece ilgus gadus bija viņa modele, bet nu jau 12 gadusglezno pati.

Grafiķi izveido animācijas filmu

Grafiķu plenēra Ventspils dokumenta šāgada pienesums ir kopīgi veidota animācijas filma. Ventspilnieki, visticamāk, to kopš rītdienas varēs apskatīt Amatu mājā.

Iededzina savu dzeju krēslā

Zirās dzīvo jauna meitene Inita Dzērve, kura kopš 12 gadu vecuma raksta dzeju. Nu viņa sastāda vairāku dzejnieku kopkrājumu. Initai patīk arī tehnika, viņa apgūst galdnieka arodu.

 

7.lpp. Intervija. Pirmie soļi vērtējami pozitīvi

Arī šis vasaras (starpsezonas) pārtraukums BK Ventspils nav pagājis bez treneru maiņas. Nu jau bijušā galvenā trenera Gundara Vētras vietā stājies jaunais un ambiciozais ROBERTS ŠTELMAHERS, kas sevi pierādījis kā teicamu ekspertu tieši darbā ar jaunajiem un perspektīvajiem spēlētājiem. Štelmahera kvalitātes tieši sakrīt arī ar kluba nākotnes mērķi – attīstīt jaunos spēlētājus –, tāpēc šāda izvēle šķiet visai loģiska un atbilstoša.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: