Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V) atgriežoties no atvaļinājuma, valdošās koalīcijas partneri iknedēļas sanāksmē pārrunās vairākus jautājumus, kas iepriekš izraisījuši politiķu domstarpības.

Lielākās nesaskaņas pašlaik starp koalīcijas partneriem izraisījis valdības lēmums par 250 bēgļu uzņemšanu Latvijā. Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) iebilst pret bēgļu uzņemšanu un pat apsver iespēju saistībā ar šo jautājumu vērsties Satversmes tiesā, kas izraisījis asu "Vienotības" reakciju, savukārt Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) šajā strīdā cenšas tieši neiesaistīties, norādot, ka problēma būtu jāatrisina "Vienotībai".

Līdz šim gan nekādas plašākas diskusijas par VL-TB/LNNK rīcību nav notikušas, jo Straujuma bija atvaļinājumā. Valdības vadītāja iepriekš norādīja, ka šodienas sanāksmē paredzēts runāt par koalīcijas līguma ievērošanu, par migrāciju un par Grieķijas finanšu problēmām. "Redzēsim, vai varēsim vienoties," savā tviterkontā iepriekš norādīja Straujuma.

Savukārt finanšu ministrs Jānis Reirs (V) pagājušajā nedēļā informēja, ka šodien koalīcijas sanāksmē tiks izskatīti jautājumi, kas saistīti ar bēgļiem un pedagogu atalgojumu.

Aģentūras LETA aptaujātie koalīcijas politiķi radikālas izmaiņas vai satricinājumus koalīcijā uzreiz pēc pirmdienas sanāksmes neparedz, piebilstot, ka izšķirošāks šai valdībai būs 2016.gada budžeta izveides process.

Arī Straujuma paudusi viedokli, ka drīzāk sliecas domāt, ka šodien gaidāmajā koalīcijas partiju sadarbības padomes sēdē partneriem izdosies vienoties par konkrētiem risinājumiem apspriežamajos jautājumos.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: