Ventspils pilsētas domes pārziņā nodoti sabiedriskā transporta maršruti „Ventspils – Piltene” un „Ventspils – Priekšpiltene”. Ventspilnieki tos sāks apkalpot no nākoša gada 1. janvāra. 

Kurzemes plānošanas reģiona administrācija augustā nosūtīja Ventspils pilsētas domei vēstuli, kurā lūdza atbalstīt pasažieru pārvadājumu maršruta tīkla optimizāciju Ventspils novadā. Tā rīkoties bija pamudinājusi Piltenes pilsētas iedzīvotāju neapmierinātība ar reisu dublēšanos maršrutā Ventspils – Piltene un par pasažieru apkalpošanas neapmierinošo kvalitāti.

Kurzemes plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta nodaļa izanalizējusi situāciju, un jautājums par maršruta tīkla pārklāšanos tika skatīts Sabiedriskā transporta komisijas sēdē. Tajā arī tika nolemts, ka no 2012.gada 1.janvāra maršruti „Ventspils – Piltene”  un  „Ventspils – Priekšpiltene” tiek nodoti Ventspils pilsētas domes  pārziņā.

Ventspilnieki šo lēmumu atbalstījuši, līdz ar to Ventspils novada iedzīvotājiem nav pamata satraukumam, ka novada pasažieru pārvadājumi uz Pilteni un Priekšpilteni varētu tikt pārtraukti.

Saskaņā ar Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģiju līdz 2030.gadam (LIAS) par Latvijas nacionālās attīstības centriem ir noteiktas visas 9 republikas nozīmes pilsētas. Kurzemē Latvijas nacionālās attīstības centri ir Ventspils un Liepāja. Nacionālās nozīmes attīstības centru būtiska un nepieciešama īpašība ir apkārtējo teritoriju attīstības veicināšana. Pozitīvi ir novērtēta Ventspils pilsētreģiona ietekme uz Ventspils novada ekonomisko izaugsmi, ko  veicina Ventspils pilsētas infrastruktūras un uzņēmējdarbības vides attīstība.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: