Lauku atbalsts dienests apstiprinājis Ventspils novada pašvaldības iesniegto projektu "Paaudžu tikšanās vietas izveidošana Tārgalē". Līdzekļus projekta realizēšanai piešķirs Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai.

Projekta budžets ir 39 282,90 eiro, pašvaldība finansē 10% no kopējām izmaksām, tas ir, 3928,29 eiro. Projektu paredzēts ieviest līdz 30. septembrim.

Projekta gaitā, kā norāda Ventspils novada pašvaldības projektu vadītāja Evita Roģe, labiekārtos Tārgales parku un tā apkārtni. Tārgales ciemā atrodas parks, kurā ir dīķis un seni koki. Iedzīvotāji šo vietu atzinuši par labu esam pastaigām un atpūtai. Parkā iestaigātās taciņas ir bez seguma, tādēļ pavasarī un rudenī pa tām ir grūti pārvietoties. Atpūtas vietu labprāt apmeklē vidējās un vecākās paaudzes iedzīvotāji, un viņiem bieži līdzi dodas bērni. Projekts paredz, ka tiks izbūvēts apgaismots un bruģēts gājēju celiņš, uzstādīti soliņi, bērnu rotaļu iekārtas, arī informatīvs stends par Tārgales parku, tādējādi nodrošinot dažādu paaudžu tikšanās iespējas, veselīgas pastaigas svaigā gaisā un patīkamu atpūtu, neaizejot tālu no mājām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: