10. novembrī pulksten 19.00 teātra namā “Jūras vārti” notiks ceturtais un šogad pēdējais koncertsērijas "Džems ar Ventspils bigbendu" jeb "Iepazīstot Big Band" koncerts. Īpašais viesis - Intars Busulis.

Līdzīgu koncertu cikla ietvaros Ventspils bigbends iepriekš jau muzicējis kopā ar izciliem jaunās paaudzes mūziķiem – ar Kārli Vanagu (Latvijas Radio Big Band mākslinieciskais vadītājs), Tomu Rudzinski (Amsterdamas konsrvatorijas maģistrs, starptautisku konkursu laureāts, "Sony Jazz Stage" 2014 laureāts), Viktoru Ritovu (Latvijas Radio Big Band solists, pasniedzējs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā), Dāvi Jurku (Latvijas Radio Big Band solists, "Sony Jazz Stage 2014" laureāts).

Arī 2015. gadā, sadarbojoties ar teātra namu “Jūras vārti” un pateicoties Ventspils pilsētas domes Kultūras projektu konkursā iegūtajam līdzfinansējumam, notiek četru koncertu cikls “Džems ar Ventspils bigbendu”. Kupli apmeklēto līdzšinējo koncertu viesi un solisti bijuši saksofonists Gints Pabērzs, jaunā džeza dziedātāja Kristīne Prauliņa un pazīstamā estrādes dziedātāja Aija Andrejeva. Šī gada koncertsērija noslēgsies ar koncertu, kurā viesmākslinieka lomā iejutīsies atraktīvais un reizē viens no šobrīd populārākajiem mūziķiem Intars Busulis. Mūziķa vārds lielākajā daļā publikas komentārus neprasa. Pat tad, ja iepriekš iepazītas atšķirīgas I. Busuļa personības šķautnes. Proti, būdams populārs un klausītāju mīlēts dziedātājs, Intars ir arī trombonists, inerneta medija “BoomFM” raidījuma “Par neko” viens no varoņiem, savulaik bijis arī radio ētera personība, piedalījies un joprojām piedalās dažādos populāros TV šovos gan mūsmājās, gan ārvalstīs.

 

Kā iepriekšējos koncertos ierasts, programmā būs klausāma stilstiski dažāda mūzika, izceļot bigbenda un solista mijiedarbību, enerģijas, enerģētikas un tehniskās iespējas. Visas četru koncertu sērijas pamatā ir ideja par muzikāli augstvērtīgiem pasākumiem Ventspilī, dodot iespēju jaunajiem mūziķiem un skaņu režisoriem pielietot zināšanas praksē, iedvesmojoties no pazīstamiem un atzītiem māksliniekiem klātienē. Tādējādi pakāpeniski tiek attīstīts jaunu, inteleģentu klausītāju loks, kuru veido arī gados jauni cilvēki, vidusskolu un augstskolu studenti. Mūziķi un organizatori ar šīs sērijas koncertiem aicina klausītājus izzināt, izprast un iemīlēt džeza mūzikas kā mākslas formas burvību, dziļumu un patiesumu.

 

Turpinājumā jautājumi Ventspils bigbenda vadītājam Renāram Lācim:

 

Tas būs viens no cikla koncertiem?

– Tas būs pēdējais no cikla Džems ar «Ventspils Bigbendu» četriem koncertiem. Gribētu izkliedēt šaubas par koncerta datumu. Intars Busulis ir aizņemts mūziķis, tādēļ datums ilgi karājās gaisā. Tagad ir skaidrs, ka koncerts notiks 10. novembrī, turklāt tas noritēs lielajā zālē, jo cilvēkiem ir liela interese.

 

Kāda ir cikla koncepcija?

– Galvenā ideja ir ne tikai uzstāties kopā ar pazīstamiem māksliniekiem, bet arī prezentēt savus mūziķus un kolektīvus. Arī šoreiz mēs koncertu sāksim ar pašiem mazākajiem – mūsu Junioru Bigbendu. Tad pievienosies mūsu labākie vokālisti, bet beigās uzstāsies Intars Busulis.

 

Kādi skaņdarbi koncertā skanēs?

– Mazajiem māksliniekiem visi skaņdarbi būs jauniestudēti. Savukārt Intara programmā kopā ar lielo bigbendu skanēs hiti no viņa repertuāra. Būs arī šis tas jauns.

 

Vai šis koncerts atšķirsies no iepriekšējiem trim cikla koncertiem?

– Protams, jo visa programma ir jauna. Katru programmu mēs veidojam atkarībā no īpašā viesa – vai tas ir instrumentālais solists, vai vokālists. Piemēram, ja atbrauc saksofonists, rādām arī savus saksofonistus, ja uzstājas vokālisti – rādām mūsu vietējos vokālistus, kā tas būs arī šajā reizē.

 

Kāpēc ir uzaicināts tieši Busulis?

- Cikla ideja ir pieaicināt populārus mūziķus – savā žanrā labākos. Tādējādi noslēdzošais koncerts ar Intaru ir likumsakarīgs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: