25. oktobrī plkst. 19 Ventspils Kultūras centrā notiks pašmāju dziedātājas Jolantas Gulbes un zviedru mūziķa Hansa Anteheda (Hans Antehed) koncerts „Latvijas sajūtas”.

Koncertā kopā ar Jolantu Gulbi - Paškeviču, uzstāsies arī saksofona virtuozs Deniss Paškevičs un Hansa Anteheda Trio. Trio sastāvā spēlēs Zviedrijas mūziķi Hans Antehed (klavieres, aranžijas) un Daniels Olsons (sitamie instrumenti), kā arī Latvijas mūziķis Edvīns Ozols (bass).

Klausītājiem jaunās skaņās būs iespēja dzirdēt populāras latviešu tautasdziesmas un skaņdarbus no tautā iemīļoto komponistu Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, kā arī citu komponistu daiļrades. Izskanēs Raimonda Paula ”Baltā saule”, "Lūgums", "Viss nāk un aiziet tālumā", Imanta Kalniņa ”Sitiet bungas”, "Dūdieviņš", tautas dziesmas ”Sarkandaiļa roze auga”, "Pusrītā'i saule lēca" un citas dziesmas. Jolanta Gulbe, Deniss Paškevičs un Hanss par koncertprogrammu stāsta video intervijā: http://bit.ly/TQiteu.

Koncertprogrammas pamatā ir zviedru mūziķa, aranžētāja un komponista Hans Antehed personiska latviešu mūzikas un tautas dziesmu izlase un interpretācija, kura sastāv no dažādu laiku un žanru skaņdarbiem, kurus viņš iepazinis esot Latvijā. Pateicoties braucienam uz Jūrmalu 2000. gadā, Hans iemīlēja Latviju un latviešu mūziku, kā arī savu topošo sievu Inesi, kura vēlāk kļuva par viņa mūzu un ceļvedi latviešu kultūrā un sajūtās. Atklājot šo jauno mūzikas un mīlestības pasauli, Hans sāka aranžēt latviešu dziesmas džeza manierē. Liktenis saveda Hansu kopā ar mūziķiem Denisu Paškevicu, Jolantu Gulbi un Ievu Kerēvicu un 2011. gada pavasarī tika izdots mūzikas albums "Latvian Sentiments". Albums saņēmis ļoti pozitīvas klausītāju atsauksmes un recenzijas Latvijas un Zviedrijas presē, kā arī ticis nominēts Gada Balvai 2011 kategorijā „Labākais instrumentālais, džeza, filmu vai teātra mūzikas albums 2011”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: