AS "Ventspils nafta" meitas uzņēmums "Ventspils nafta termināls" (VNT) 2012. gadā Ventspils ostā pārkrāvis 12,02 miljonus tonnu naftas un naftas produktu, kas ir par 6% vairāk nekā 2011. gadā, kad tika pārkrauti 11,37 miljoni tonnu, informēja AS "Ventspils nafta" sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Nagla.

2012. gadā VNT pārkrautais naftas produktu apjoms ir lielākais pēdējo piecu gadu laikā.

"Iepriekšējais gads uzņēmumam pārkrauto apjomu ziņā ir bijis sekmīgs," uzsvēra VNT ģenerāldirektors Lars Panclafs. "Pārkrauto kravu apjoms gan ir tikai viens no indikatoriem, kas liecina par uzņēmuma darba rezultātiem.

Tikpat svarīgi ir arī nodrošināt uzņēmuma darbības efektivitāti. Protams, šāds stabils un pastāvīgs pārkrauto apjomu pieaugums ir labs rezultāts, it īpaši globālās ekonomiskās nenoteiktības kontekstā. Mēs esam ļoti apmierināti, ka joprojām esam Latvijā svarīgas loģistikas ķēdes sastāvdaļa, kas tiešā un netiešā veidā veicina uzņēmējdarbības attīstību un bezdarba samazināšanos, palielina nomaksāto nodokļu apjomu, kā arī uzlabo ostu darbības rādītājus."

Panclafs skaidro, ka turpmākā naftas produktu un degvielas tirgus attīstība 2013. gadā būs atkarīga gan no globālās ekonomiskās situācijas, gan arī no starptautiskās un reģionālās politikas procesiem, kas savukārt nozīmē, ka tirgus joprojām paliks salīdzinoši neprognozējams un svārstīgs.

Neskatoties uz šīm neskaidrībām, nolūkā vēl vairāk uzlabot uzņēmuma infrastruktūru un efektivitāti VNT aizvadītajā gadā investējis termināļa modernizācijā vairāk nekā sešus miljonus latu, un šīs investīcijas tiks turpinātas arī 2013. gadā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: