Ventspils ostā šogad ienākuši jau divi kruīza kuģi. Pēdējais no tiem – Saga Sapphire – kādam atveda patīkamus atkalredzēšanās mirkļus.

Ne tikai Hercogs Jēkabs vadā tūristus. Pēdējo gadu laikā arī kruīza līnijas sāk novērtēt Ventspils piedāvājumu un lielie kruīza kuģi piestāj Ventspils ostā. Šogad bijuši jau divi kuģi, nākamais gaidāms septembrī.

 

Ventspils brīvostas pārvaldnieka palīgs Guntis Tīrmanis, meklējot informāciju par Saga kruīza līnijas kuģi, kas pagājušajā nedēļā uz dienu pietauvojās Ventspils ostā, lai izlaistu tā pasažierus – tūristus – apskatīt Ventspils pilsētu, atklāja, ka ar kruīza kuģi to saista kāds īpašs stāts. Līdz ar to kuģa sagaidīšana Ventspils ostā Tīrmanim izvērtās ne vien par darba pienākumu, bet arī par personisku emocionālu notikumu.

 

«Tieši pirms 30 gadiem – 1984. gadā – kā kuģa Dzintarkrasts kapteinis biju Kasablankas ostā Marokā, Āfrikā. Mūsu kuģa blakus piestātnē stāvēja kruīza kuģis, kurš manu uzmanību piesaistīja ar savu nosaukumu – Europa. Atradāmies tālu Āfrikā, bet blakus – Eiropa. Mums, aiz dzelzs priekškara dzīvojot, tas likās simboliski, pieķērās pie sirds, un nolēmu pie šī kuģa nofotografēties,» stāsta bijušais kapteinis. Meklējot informāciju par kruīza kuģi, kurš bija jāuzņem Ventspils ostā, Tīrmanis atklājis, ka viņam jāsagaida kuģis, pie kura viņš pirms trīsdesmit gadiem Āfrikā nofotografējies.

 

«Kur tas kuģojis visus šos gadus, protams, nevar precīzi zināt – tam mainījušies nosaukumi, īpašnieki, bet ar vārdu Europa tas ir braucis no 1981. gada līdz pat 1999. gadam un piederējis Vācijas kuģošanas kompānijai ar Vācijas karogu. Kad vajadzēja ievākt ziņas par kuģi, kas nāks uz Ventspili, pēkšņi viņu mājaslapā ieraugu, ka tā iepriekšējais nosaukums ir bijis Europa. Tad man kļuva interesanti, es atcerējos, ka šo kuģi zinu, esmu to redzējis. Sanāca kā atkalsatikšanās pēc trīsdesmit gadiem.»

 

Tīrmanis smejas, ka tādēļ bijis interesanti atkal uzņemt foto pie kuģa – lai varētu meklēt atšķirības. «It kā tas pats kuģis, bet nosaukums cits un arī tas kungs, kas blakus stāv, ir tas pats, bet tomēr savādāks,» kā vienmēr humora pilns notikušo komentē Tīrmanis.

 

Foto paraksts: Toreiz un tagad. Tas pats kuģis, bet cits laiks, cits nosaukums un cita vieta.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: