Šodien vēl vienā Ventspils brīvostas industriālās zonas jaunajā objektā svin spāru svētkus. Jumta konstrukcijas uzliktas hidraulisko savienojumu rūpnīcas Hydraulik Bauteile Baltic topošajam korpusam. Jaunā rūpnīca tiek būvēta uz Ventspils brīvostas pārvaldes iznomātās zemes Rūpniecības ielā 24.

Rūpnīcas būvniecība iesākās jūlija beigās, bet šobrīd jau ir izbūvētas ēkas un jumta karkasa metāla konstrukcijas. Nākamais posms – sienu un pārseguma paneļu piestiprināšana pie konstrukcijām. Darbus veic Rīgas kompānija Steel Construction Latvia, stāsta kompānijas Hydraulik Bauteile Baltic pārstāvis Ventspilī Alfrēds Grieze. Rūpnīcai ir jābūt gatavai jau nākamā gada sākumā. Vairāk nekā 8000 kvadrātmetru lielajā zemes gabalā uzņēmums būvē apmēram 1000 kvadrātmetru plašu ražošanas korpusu. Tepat būs biroja, noliktavas un tirdzniecības telpas. Rūpnīcā ar augstu automatizācijas līmeni strādās 10 darbinieki, saka Grieze.

 

Līdz šim uzņēmums Hydraulik Bauteile Baltic, kas Ventspilī darbojas kopš 2008. gada, pārsvarā nodarbojās ar hidraulisko iekārtu, kas tika saņemtas no Vācijas un citām Eiropas valstīm, piegādi un tirdzniecību, savukārt jaunās ražošanas telpas būs paredzētas hidraulisko un pneimatisko iekārtu ražošanai un montēšanai uz vietas. Šeit tiks uzstādītas griešanas, presēšanas, virpošanas iekārtas, noliktavas aprīkojums, pacēlāji un citi nepieciešamie mehānismi. Gatavie hidrauliskie savienojumi, kas tiks ražoti Rūpniecības ielā 24, būs paredzēti ne tikai pasūtītājiem Ventspilī, bet arī patērētājiem Vācijas tirgū, norāda Grieze.

 

Hydraulik Bauteile Baltic ir vācu kompānijas Hydraulik Bauteile GmbH meitasuzņēmums. Patlaban uzņēmums uzturas nomātās telpās Rūpniecības ielā 18. Lielākais hidraulisko mezglu un pneimatisko iekārtu pasūtītājs Ventspilī ir Šveices komunālo mašīnu ražotne Bucher Schoerling Baltic. Starp klientiem ir arī kuģu remonta kompānijas un citi uzņēmumi, informē Grieze. Veiksmīgā darbība Ventspilī motivējusi kompāniju paplašināties. Paralēli hidraulisko komponentu vairumtirdzniecībai uzņēmums veiksmīgi apguvis arī mazumtirdzniecību, kā arī izveidojis stabilu produkcijas eksportu uz Vāciju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: