Rūpniecības ielā 24, iežogotajā būvniecības vietā, kur plānots būvēt hidraulisko savienojumu ražošanas un montāžas rūpnīcu Hydraulik Bauteile Baltic, pagaidām valda klusums. Par zemes gabala izmantošanas mērķiem vēsta izkārtne, uz kuras ir kompānijas un būvprojekta nosaukums jaunajai ražotnei, ko būvēs Ventspils brīvostas nomātajā teritorijā.

Celtniecības tehniskais projekts jau ir apstiprināts, tuvākajās dienās tiks saņemta būvatļauja, tad darbi sāksies, stāsta kompānijas Hydraulik Bauteile Baltic pārstāvis Ventspilī Alfrēds Grieze. Ja būvdarbi noritēs bez aizķeršanās, tad uzņēmums cer līdz šā gada beigām no nomātajām telpām Rūpniecības ielā 18, kur Hydraulik Bauteile Baltic darbojas kopš 2008. gada sākuma, pārcelties uz savām. Kompānija galvenokārt nodarbojas ar hidraulisko savienojumu tirdzniecību un piegādi saviem klientiem.

Jaunajās telpās, kuru platība būs 1500 kvadrātmetru, plānots uzstādīt presēšanas un citas iekārtas, lai uz vietas varētu ražot un montēt hidrauliskos mezglus un stiprinājumus. Sakarā ar darbības paplašināšanos uzņēmums plāno palielināt arī darbinieku skaitu – no pašreizējiem 4 cilvēkiem līdz 10, skaidro Grieze. Kompānija rūpnīcu būvēs par saviem līdzekļiem. Ventspils brīvostas pārvalde ir iznomājusi SIA Hydraulik Bauteile Baltic zemes gabalu 8050 m² platībā jaunās ražotnes būvniecībai.

Galvenais un lielākais hidraulisko savienojumu pasūtītājs vēl joprojām ir Šveices komunālo mašīnu ražošanas uzņēmums Bucher Schoerling Baltic, kura dēļ arī Hydraulik Bauteile Baltic savulaik sāka darbu Ventspilī. Taču šo gadu laikā kompānijai ir radušies arī citi klienti, tai skaitā vietējā tirgū. Uzņēmums piegādā hidrauliskos mezglus un stiprinājumus mašīnām, tai skaitā komunālajai un lauksaimniecības tehnikai, kuģiem u.c. Hydraulik Bauteile Baltic ir 100% vācu uzņēmums, māteskompānija – Hydraulik Bauteile GmbH – atrodas netālu no Hannoveres Vācijā.

Pieprasījums pēc hidraulikas pieaug

Krists Bērziņš, SIAHansa Flex HidraulikaVentspils filiāles vadītājs

– Mūsu uzņēmums, kas 100% pieder vācu mātesuzņēmumam, Ventspilī darbojas jau vienpadsmit gadu, bet Latvijā – kopš 2000. gada. No 14 filiālēm, kas izvietotas pa visu Latviju, Ventspilī esošajā šobrīd ir otrā lielākā noliktava uzreiz pēc Rīgas.

Filiāles gada apgrozījums sasniedz pusmiljonu latu. Ventspilī nostrādāto gadu laikā filiāle ar veikalu, noliktavu un darbnīcām ir kļuvusi turpat trīsreiz plašāka. Mēs tirgojam hidrauliskos komponentus, pievadus, komplektējam tos, remontējam un izgatavojam cilindrus un citas detaļas hidrauliskajiem savienojumiem, projektējam, uzstādām un diagnosticējam hidrosistēmas. Filiālē strādā astoņi cilvēki, pašreiz meklējam pārdevēju konsultantu ar tehniskām zināšanām un iemaņām. Mūsu klienti gandrīz visi ir vietējie uzņēmumi, kas strādā Ventspils brīvostas teritorijā un industriālajās zonās, transporta firmas, zemnieku saimniecības, kā arī individuālie pircēji.

Pieprasījums pēc mūsu pakalpojumiem pieaug. Mūsu produkciju iegādājas arī uzņēmumi Kurzemē, piemēram, Talsos, Liepājā, Saldū, Latgalē – Rēzeknē un Daugavpilī, hidrauliskos komponentus sūtām arī uz Igauniju.

Stabili augošais pieprasījums pēc hidrauliskajiem komponentiem mudināja māteskompāniju pieņemt lēmumam nomāt no Ventspils brīvostas pārvaldes zemi, lai būvētu savu angāru veikalam, noliktavai un darbnīcām. Pagaidām mēs strādājam nomātās telpās brīvostas teritorijā Fabrikas ielā 5. Šā gada 11. jūlijā noslēdzām līgumu ar Ventspils brīvostas pārvaldi

par 3055 kvadrātmetrus liela zemes gabala nomu Kustes dambī un 4131 m2 liela – Fabrikas ielā 1/3.

Jāsaka, ka Brīvostas pārvalde ļoti operatīvi atsaucās mūsu lūgumam – trīs mēnešu laikā līgums bija noslēgts. Ceram tuvākā gada laikā uzsākt būvniecību, bet pēc pusotra gada vai diviem pārcelties uz savām telpām – mūsdienīgām un visām mūsu vajadzībām atbilstošām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: