Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietnieks Arnis Mazalis stāsta, ka šogad iecerētie ceļu būves darbi jau sākušies. Tie iedzīvotāji, kas pabijuši Pārventā, pārliecinājušies, ka Embūtes iela jau uzrakta. Lai arī kādu brīdi iedzīvotājiem tas nozīmē neērtības, jau drīzumā šie ielu posmi tiks rekonstruēti.

Jāatzīmē, ka tie, kas ikdienā pārvietojas ar velosipēdu un līdz šim šķendējās par ietvēm, kuras minētajā ielā nereti traucēja ērtai braukšanai, nākotnē var rēķināties ar lielākām ērtībām, jo ietves tiks savestas kārtībā līdz ar ielas braucamo daļu.

Lai arī brīvostas pārvaldes primārais uzdevums, realizējot pievedceļu rekonstrukciju, ir nodrošināt ērtāku piekļuvi ostas termināļiem, par remontdarbiem nenoliedzami priecājas arī Ventspils iedzīvotāji, īpaši tie, kuri gaida, ka līdz ar ceļa seguma maiņu tiks savesta kārtībā lietus ūdens kanalizācija.

Aļona no kādas Sārnates ielas privātmājas stāsta, ka līdz šim nav varējusi plānot nopietnus remontdarbus, jo – kā lietus, tā garāža un zemākās vietas, tostarp vasaras virtuve, ir pilnas ar ūdeni. «Visi šīs ielas iedzīvotāji ļoti gaidām, kad sāksies remontdarbi mūsu ielā un šī problēma tiks atrisināta.» Viņai pievienojas arī kāds pensionāru pāris, sakot, ka pavasarī, kad lasījuši par pašvaldības plānotajiem būvdarbiem, kur Sārnates iela netika minēta, jau paspējuši atmest cerību. Ziņa, ka tomēr iela gar viņu mājām tiks rekonstruēta, nācis kā patīkams pārsteigums.

Mazalis apliecina, ka pievedceļu rekonstrukcija paredz ne vien ielas braucamās daļas, bet arī ielu komunikāciju sakārtošanu, tostarp kanalizācijas un ūdensvada nomaiņu.

Rekonstrukcijas darbi notiek, īstenojot Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projektu Pievedceļi Ventspils brīvostas teritorijā esošajiem termināļiem un industriālajām zonām.Pēc iepirkuma procedūras tiesības veikt remontdarbus ieguvuši vairāki Ventspils uzņēmumi – SIA Variants, SIA Ostas celtnieks pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts,kā arī SIA VIA.

Embūtes iela posmā no Dzintaru ielas līdz Radio ielai (attēlā);

Krasta iela posmā no Virves ielas līdz Rūpniecības ielai;

Pīlādžu iela posmā no Pulkveža ielas līdz Krasta ielai;

Pulkveža iela posmā no Ābolu ielas līdz Pīlādžu ielai;

Sārnates iela posmā no Ābolu ielas līdz Pulkveža ielai;

Dzintaru iela posmā no Embūtes ielas līdz Lidotāju ielai;

Embūtes iela posmā no Radio ielas līdz Tārgales ielai;

Ārējā infrastruktūra un pievedceļš EuroLCDs ražotnei Kaiju ielā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: