Ziņas

  • Ventspilī viesosies ekonomikas ministrs 0

    Piektdien, 10. maijā, Ventspili apmeklēs Latvijas Republikas ekonomikas ministrs Viktors Valainis. Ministra amatā esot, Valainis konkrētu pasākumu ietvaros Ventspils apmeklējis jau iepriekš, taču šī būs viņa pirmā izvērstā vizīte valstspilsētā.

  • Mīl Latviju un pēta lībiešus 0

    Ir 2014. gads, un Bridžita Morana-Nae, dzīvodama Francijā, skatās Eirovīziju. Viņai iepatīkas Jorana Šteinhauera dziesma Cake to Bake. Un tā viņa pavisam nejauši uzzina vairāk par Latviju, nolemj pēc skolas beigšanas doties uz šo valsti veikt jauniešu brīvprātīgo darbu.

  • Ventspils un Talsu novados notiks Zemessardzes mācības 0

    11. un 12. maijā Ventspils novada Usmas pagastā un Talsu novada Ģibuļu pagastā, norisināsies Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes 46. kājnieku bataljona zemessargu plānveida mācības vienības kaujas spēju uzturēšanai un pilnveidošanai.

  • Piltenē svinēs ''Ventas svētkus'' 0

    25. maijā no plkst. 14.00 līdz rīta gaismai senās Kurzemes bīskapijas galvaspilsētā Piltenē norisināsies vērienīgs pasākums “Ventas svētki”. Šie būs jau trešie Ventas svētki, kur godā tiks celta mūsu novada dabas bagātība Ventas upe, kura līkumojas gar pieciem novada pagastiem.

  • Skolēni krievu valodu varēs nemācīties 0

    Skolēni varēs atteikties no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves, paredz ceturtdien, 9. maijā, Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Izglītības likumā. Ja skolēns atteiksies no krievu valodas apguves līdz 21. jūnijam, tad citu svešvalodu varēs apgūt jau no jaunā mācību gada.

  • Rātslaukumā ienācis kafijas aromāts 0

    Kafijas meistaram Mārtiņam Drungilam, biznesa idejas Closer Coffee (www.closer.coffee) vienam no attīstītājam, ir svarīgi zināt šī dzēriena izcelsmi, sākot no fermas, kur tā ir iegūta, līdz gala produktam kafijas tasītē.

  • Ar 50% atlaidi varēs reģistrēties pusmaratonam 0

    11. maijā plkst. 11.00 Piedzīvojumu parkā ar velobraucienu tiks atklāta Ventspils vasaras tūrisma un velo sezona, pasākuma laikā būs iespēja reģistrēties Ventspils pusmaratona jebkurai distancei ar 50% atlaidi.

  • Bobslejisti aicina jaunos talantus piedalīties atlasē 0

    Latvijas vadošie bobslejisti – Emīla Cipuļa un Jēkaba Kalendas komandas, kuru dalībnieki reiz paši izturējuši atlases pārbaudījumus un iekļuvuši komandā – aicina jaunos, talantīgos atlētus pārbaudīt savu fizisko gatavību, piedaloties šī gada jauno bobslejistu atlasē.

  • VUGD aicina uz Atvērto durvju dienu 0

    Atzīmējot Ugunsdzēsēju un glābēju dienu un Ugunsdzēsības Latvijā 159. gadadienu, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) 17. maijā rīko Atvērto durvju dienu visās VUGD daļās un posteņos, kā arī Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas Praktisko mācību nodaļā.

  • Notiks konkurss ''Pilsētas rota 2024'' 0

    Jau 24. reizi pēc kārtas Ventspilī norisināsies daiļdārznieku iecienītais konkurss ''Pilsētas rota 2024'', kurā aicināti piedalīties ikviens individuālās dzīvojamās mājas teritorijas un dārza īpašnieks, kurš vēlas parādīt citiem sava darba augļus – ar mīlestību un čaklu darbu izveidoto zaļo un ziedošo paradīzes stūrīti.

  • 9. maijā pastiprināti uzraudzīs drošību visā Latvijā

    Valsts policija un Valsts drošības dienests arī šogad strādā pastiprinātā režīmā, visā valstī uzraugot drošības situāciju saistībā ar 9. maiju. Dienesti gatavojas jebkuram scenārijam un ir gatavi reaģēt ne tikai konkrētajā datumā, bet arī dienās pirms un pēc, lai nepieļautu sabiedriskās kārtības un drošības apdraudējumu.

  • Bibliotēka aicina uz Mārtiņa Oša autorkoncertu 0

    Piektdien, 17. maijā, plkst. 16.00 Ventspils Galvenajā bibliotēkā, notiks jaunā dzejnieka un komponista Mārtiņa Oša autorkoncerts “Dzīve, dzeja, dziesma”, pasākumu veltot mammas piemiņai.

  • Digitālais centrs aicina uz meistarklasi ''Fotografēšana pilsētvidē'' 0

    Kā skaisti iemūžināt ceļojumus, atpūtu pie dabas vai pilsētvidi savam privātajam arhīvam, izmantojot mobilo telefonu vai fotokameru?  Atbildes uz šiem jautājumiem ikviens interesents varēs rast meistarklasēs “Fotografēšana pilsētvidē”, kur būs iespēja iegūt gan teorētiskas, gan praktiskas zināšanas fotoattēlu uzņemšanā brīvā dabā.