Laikraksta «Ventas Balss» sestdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Brīnumu pilns gads

Gada nogale ir laiks, kad uz brīdi pierimt mūsu steiga un pienākumi, mēs apstājamies, lai izvērtētu, ko labu atnesis aizejošais gads un apdomātu, ko sagaidām no nākamā. Īpaši nozīmīgs un skaists šis gads bijis ventspilnieku Griežu ģimenei.

Līdz eiro ieviešanai – trīs dienas

Pensionāri Anna un Verners Slokas, tāpat kā daudzi citi, Ziemassvētku dāvanā no tuvajiem saņēma eiro sākumkomplektu. Apskatījuši spožās monētas, viņi secināja – būs jāpierod. Lai pāreja uz eiro būtu mierīga, Ventas Balss vēlreiz apkopoja būtiskāko informāciju par eiro ieviešanu.

 

2.lpp. Viedoklis: «Gads no gada», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Aizvadītais gads katram mērāms pēc savas mērauklas, turklāt katram uz rezultātu tablo saskatāmi atšķirīgi vērtējumi. Dažs teiks, ka tas bijis smags gads, bet citam tas varbūt bijis viens no veiksmīgākajiem gadiem mūžā. Tiem, kas daudz strādājuši, aktīvi darbojušies, mācījušies un likuši pamatus labākai, skaistākai nākotnei, visticamāk, aizvadītais gads šķitīs izdevies un ļoti cerīgs, lai jau tuvākajos gados sagaidītu darba rezultātus.»

 

3.lpp.

Brīvdienas aizvadītas visai mierīgi

Kā jau Ziemassvētkos pienākas, sešas aizvadītās brīvdienas mūspusē aizritējušas salīdzinoši mierīgi.

Ienes svētkus pilsētā

Noslēdzies skatlogu, ēku fasāžu un priekšlaukumu noformējuma konkurss Ziemassvētki 2013.

 

4.- 5.lpp. Gada notikumi. 2013. gadu ne vien Latvijā, bet arī Ventspilī par mierīgu nosaukt grūti. Tas bijis dažādiem notikumiem piesātināts. Arī traģiskas notis ievijušās samērā bieži. Taču nav izpalikuši arī priecīgi notikumi – ventspilnieku panākumi, jauni un un atjaunoti objekti, uzņēmumi – kā arī politiski satricinājumi. Tie aizsākās ar cīņu par varu pirms vēlēšanām. No politiskās skatuves pašu muļķības tika noslaucīti divi aktīvākie reformisti un Ventspils apkarotāji – Roberts Ķīlis un Edmunds Sprūdžs. Savukārt Ventspils pilsētas un novada domē vēlēšanas kardinālas pārmaiņas neieviesa. Tiesa, valdību šogad pieveica nevis streiki un mītiņi, kuros piedalījās arī Ventspils skolotāji un pensionāri, bet gan Zolitūdes traģēdija. Cerot, ka nākamajā saulainās notis būs pārsvarā, Ventas Balss atskatās uz aizejošā gada notikumiem.

 

6.lpp. Ventspils Reiss informē. Panākumu pamatā – likumsakarība un veiksme

Svinīgā atmosfērā pie svētku egles uz šogad paveikto atskatījās arī pašvaldības SIA Ventspils reiss kolektīvs. Secinājums – šis bijis labākais gads uzņēmuma vēsturē.

 

7.lpp. Intervija. Ventspils – tā ir mana pilsēta

Vairums zina VITU BALAMU kā Ventspils Augstskolas docenti, taču tieši pārcelšanās uz šejieni devusi iedvesmu arī radīt dzeju, un tā visbiežāk top laikā, kad studenti cītīgi mācās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: