2013.gada 31.decembrī noslēdzās projekta „Ielu infrastruktūras attīstība Ventspilī, II kārta” īstenošana, kurā kopš 2010.gada rekonstruēti vai no jauna izbūvēti 79 ielu posmi un publiskās infrastruktūras objekti.

Būvniecības un rekonstrukcijas darbi notika gan pilsētas centrā, gan Ostgalā, gan Gāliņciemā, Kurpniekciemā, Čikstiņciemā, Jāņciemā, Žāžciemā, Krēķciemā un Zaķciemā.

 

Projekts īstenots ciešā saistībā ar ūdenssaimniecības attīstības projektu, lai vienlaicīgi ar ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūves un rekonstrukcijas darbiem ielu posmos tiktu nodrošināta kompleksa infrastruktūras sakārtošana – brauktuves, stāvvietas, ietves, apgaismojums un apstādījumi.

 

2010.gadā veikti publiskās infrastruktūras uzlabošanas darbi 2,8 ha platībā, izbūvējot publiskos stāvlaukumus Inženieru 60, Sarkanmuižas dambī 5a, Tārgales ielas 61, Rīgas ielas 12a un Saules ielā 106a, un, uzlabota sešu ielu posmu infrastruktūra ar kopējo garumu 416 m.

 

Visplašākie Projektā iekļauto ielu būvdarbi tika paveikti 2011.gadā, izbūvējot 51 ielu posmu ar kopējo garumu 15,15 km un publisko infrastruktūru Lidotāju ielā Nr.18a 1,4 ha platībā. 2012.gadā veikta deviņu ielu posmu rekonstrukcija 2,73 km garumā, kad pie pilnībā sakārtotas ielu infrastruktūras tika Sārnates, Arāju, Iecavas, Ābolu, Rūjienas, Mālu, Abavas, J.G.Stendera un Šķērsu ielu iedzīvotāji.

 

Savukārt 2013.gadā veikti noslēdzošie ielu būvdarbi kopumā septiņos ielu objektos, izbūvējot ielas 3,4 km garumā, tai skaitā no jauna izbūvēta daļa Medus ielas, kā arī Ostgala šarmu un vēsturisko veidolu papildina gluds bruģakmens ar granīta apmalēm Līvu un Kapteiņu ielās. Papildu ieguvums projektā ir rekonstruētā Mazirbes iela, kas tajātika iekļauta tikai šogad, ņemot vērā radušos iespēju piesaistīt papildu līdzekļus.

Projekta kopējās investīciju izmaksas veido 12,1 miljoni euro (8,5 miljoni latu), tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības  fonda līdzfinansējums  10,3 miljoni euro(7,2 miljoni latu) (84,79% no attiecināmajām izmaksām), valsts budžeta finansējums  273 tūkstoši euro (192 tūkstoši latu) jeb 2.25% no attiecināmajām izmaksām, savukārt pašvaldība Projekta īstenošanā ieguldījusi 1,6 miljonus euro(1,1 miljonus latu), kas veido 12,96% no Projekta attiecināmajām izmaksām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: