Svinīgā atmosfērā pie svētku egles uz šogad paveikto atskatījās arī pašvaldības SIA Ventspils reiss kolektīvs. Secinājums – šis bijis labākais gads uzņēmuma vēsturē.

Kopš 1997. gada Ventspils reiss veic pasažieru pārvadājumus Ventspilī, kā arī starppilsētu un tūrisma maršrutos. No vairāk nekā 150 uzņēmumā strādājošajiem puse ir autobusu vadītāji, kas komfortablos Mercedes Benz autobusos katru dienu pārvadā vidēji 9000 pasažieru. Turklāt uzņēmums ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Ventspilī.

 

Labi padarīts darbs sniedz gandarījumu ne tikai darītājam, bet to pamana un novērtē arī apkārtējie. 16 pastāvēšanas gados pašvaldības SIA Ventspils reiss guvusi atpazīstamību ne tikai Ventspilī, bet arī citur Latvijā – ar uzņēmumu rēķinās kā ar nopietnu konkurentu pasažieru pārvadājumu jomā.

 

Uzņēmums veiksmīgi startē dažādos ar transporta nozari saistītos konkursos, saņemot augstu novērtējumu. SIA Domenikss speciālists Aleksandrs Plotņikovs, kurš vada drošas un ekonomiskas braukšanas apmācības ne tikai Latvijā, bet arī citur Eiropā, atzinis, ka Ventspils reisa autobusu vadītāju profesionalitātes līmenis atbilst pasaules standartiem.

 

Būdams pasažieru pārvadātājs, uzņēmums ir iesaistījies vairāku sabiedrisko organizāciju darbā – Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijā, Latvijas Darba devēju konfederācijā un citās. Gandarījumu sagādā tas, ka arī šīs organizācijas novērtējušas Ventspils reisa ieguldījumu pasažieru pārvadājumu attīstībā.

 

Darba devēju konfederācija, pamatojoties uz dažādu kritēriju izvērtējumu, šoruden atzinusi Ventspils reisu par labāko darba devēju Kurzemē, īpaši atzīmējot labas pārvaldības un sociālās atbildības principu ieviešanu uzņēmumā.

 

Šogad uzņēmums ieguvis arī Drošākā pasažieru pārvadātāja titulu, izcīnījis Ilgtspējas indeksa sudraba kategoriju, ģimenei draudzīga komersanta nosaukumu; sadarbībā ar Kurzemes plānošanas reģionu un apvienību Apeirons autoostā noticis pasākums, lai padarītu autoostas pakalpojumus pieejamākus cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Ventspils reisa komanda piedalījusies Nordea Rīgas maratonā, bet pasažieru pārvadātāju spartakiādē izcīnījusi 2. vietu. Ventspils reisa autobuss septembrī pārtapis par Dzejas autobusu, sākoties tumšajam gada laikam, uzņēmums skolēniem dāvinājis atstarotājus, piedalījies Lielajā talkā... Regulāri tiek atjaunots autoparks, organizētas bezmaksas ekskursijas pa pilsētas infrastruktūras objektiem, notiek sadarbība ar citiem pašvaldības uzņēmumiem un izglītības iestādēm.

 

Pašvaldības SIA Ventspils reiss prot ne tikai apmācīt un novērtēt savus darbiniekus, bet arī izteikt atzinību par paveikto. Uzņēmumā ir savas tradīcijas šajā jomā. Ik gadu, izvērtējot katra autobusu vadītāja ikdienas darbu un Profesionālās meistarības konkursa rezultātus, tiek noteikta labākā autobusu brigāde, labākais braucējs, labākais ceļu satiksmes noteikumu zinātājs. Darbinieki ir apdrošināti, pastāv dažādas piemaksas pie algas. Interesanti, ka ar piemaksu pie ikmēneša algas tiek apbalvoti arī nesmēķētāji!

 

Pašvaldības SIA Ventspils reiss valdes priekšsēdētājs Arturs Lieģis svētku uzrunā sacīja: «Gadu noslēdzot, var teikt, ka Ventspils reisam šis ir labākais gads uzņēmuma vēsturē. Iepriekš finansiālajā jomā ir bijuši arī veiksmīgāki gadi, bet šogad saņemts īpaši daudz atzinību un uzslavu. Tēlaini sakot, uzņēmums ir kā motors, kas sastāv no daudzām skrūvītēm, zobratiņiem un citām detaļām: ja kaut viena izies no ierindas, motora darbs zaudēs jaudu un enerģiju. Visi dienesti šogad strādājuši radoši atbildīgi, ar milzīgu atdevi, atbilstoši pagodinājumiem un piešķirtajiem laureātu tituliem. Gribētos, lai nākošajā gadā nebūtu problēmu ar pasūtītāju – Autotransporta direkciju. Pilsētas dome savas saistības pilda godam!»

 

6 biedriem, kas šogad papildinājies ar 3 jauniem miljonāriem (attēlā no kreisās): Vladimiru Jackeviču, Gunti Tupiņu un Viesturu Magonīti.

 

Tie ir autobusu vadītāji, kuri Ventspils reisā nobraukuši miljonu kilometru – tas ir attālums, kāds sasummētos, 25 reizes apbraucot zemeslodi pa ekvatoru. Gadā tiek nobraukts aptuveni 100 tūkstoši kilometru. Autobusu vadītāji atzīst, ka miljonu sasnieguši, pateicoties kvalitatīvajai tehnikai. Tikpat svarīgas ir arī savstarpējās attiecības kolēģu starpā – kolektīvs ir izpalīdzīgs, draudzīgs. Darba grafiks, kas saplānots mēnesi uz priekšu, īpaši tiek novērtēts ģimenēs, jo iespējams brīvajās dienās paredzēt kopīgus pasākumus radu un draugu pulciņā. Darba apstākļi ir labi – nav problēmu, tikai jāstrādā. Starp citu, šo vīru kā autovadītāju darba stāžs svārstās starp 30 un 40 gadiem – viņi smej, ka neko citu nemāk.

 

Vladimirs Jackevičs miljonu kilometru sasniedzis šā gada maijā. Tam veltīti 12,2 gadi, braukts ar 31 autobusu.

 

Guntis Tupiņš miljonu kilometru sasniedzis šā gada jūlijā. Tam veltīti 13,2 gadi, braukts ar 36 autobusiem.

 

Viesturs Magonīte miljonu kilometru sasniedzis šā gada oktobrī. Tam veltīti 12,5 gadi, braukts ar 51 autobusu.

 

Apbalvotie Ventspils reisa darbinieki

Pateicība

Ivetai Jakušenokai – sabiedriskā transporta kontrolierei, strādā uzņēmumā kopš 2006. gada.

Aleksandram Litvinam – pilsētas maršrutu autobusu vadītājam, strādā uzņēmumā kopš 2001. gada, autovadītāja stāžs 25 gadi, pasažierus pārvadā 22 gadus. Kāds pasažieris viņam pat veltījis dzejoli!

Ojāram Berķim – pilsētas maršrutu autobusu vadītājam, strādā uzņēmumā kopš 2007. gada, autovadītāja stāžs 34 gadi, pasažierus pārvadā 30 gadus.

Eduardam Zernevicam – pilsētas maršrutu autobusu vadītājam, strādā uzņēmumā kopš 2009. gada, autovadītāja stāžs 33 gadi.

Raimondam Briedim – pilsētas un starppilsētu maršrutu autobusu vadītājam, strādā uzņēmumā kopš 2009. gada, autovadītāja stāžs 29 gadi.

Gintai Rassai – personāldaļas vadītājai un integrētās vadības sistēmas speciālistei, strādā kopš 2006. gada.

Inesei Jermolajevai – grāmatvedei, strādā kopš 2007. gada.

 

Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas atzinība

Gatim Grīnbergam – tālsatiksmes lielo autobusu vadītājam, autovadītājas stāžs 16 gadi, pasažierus pārvadā 11 gadus. Uzrādījis labāko rezultātu autobusu vadītāju profesionālās meistarības konkursā un ir uzņēmuma Labākais braucējs.

Ojāram Ivaskam – tālsatiksmes lielo autobusu vadītājam, autovadītāja stāžs 18 gadi, pasažierus pārvadā 12 gadus.

Aināram Naudiņam – tālsatiksmes lielo autobusu vadītājam un brigadierim, autovadītāja stāžs 30 gadi, pasažierus pārvadā 27 gadus. Viņa vadītā brigāde bija labākā šī gada Profesionālās meistarības konkursā. Pagājušā gadamiljonārs.

Jānim Smolenskim – pilsēta mazo autobusu vadītājam, autovadītāja stāžs 24 gadi, pārvadā pasažierus 21 gadu. Labākais ceļu satiksmes noteikumu zinātājs uzņēmumā.

Uldim Šelegovskim – mehāniķim, strādā uzņēmumā kopš 2008. gada. Ir atbildīgs un profesionāls, atsaucīgs.

Nadeždai Jepifanovai – sabiedriskā transporta maršrutu pārraudzei, uzņēmumā strādā kopš 2003. gada.

Andrim Otto – autoostas administratoram, strādā uzņēmumā kopš 2004. gada.

 

Autotransporta direkcijas atzinība

Uldim Reinoldam – tālsatiksmes lielo autobusu vadītājam, autovadītāja stāžs 35 gadi, pasažierus pārvadā 28 gadus. Pienākumus pilda ar augstu atbildības izjūtu, laipns, izpalīdzīgs. Pagājušā gada miljonārs.

 

Apskati vairāk foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: