Ventspils Maratona klubs 6. kopbraucienā uz maratonu, kura galamērķis šoreiz bija Drēzdene, lieliski startēja kluba pārstāve Anita Kažemāka, izcīnot otro vietu dāmu konkurencē.

No Ventspils Maratona kluba kopumā piedalījās 40 skrējēji. Lai gan lielākā daļa pieteicās pusmaratona distanci, septiņi skrējēji pieteicās veikt maratonu, tajā skaitā arī kluba ātrākā sportiste Anita Kažemāka. Viņa pēc dalības Maskavā pasaules čempionātā vieglatlētikā soļošanas disciplīnā papēža-pirkstgala lietām nolēmusi likt punktu, un no 20.augusta trenējās tikai skriešanā. Pagājuši divi mēneši, bet Drēzdenes maratons kļuva par pirmajiem nopietnajiem mačiem. Kopā tajā skrēja ap 7000 dalībnieku, bet kāds ducis skrējēju bija no Āfrikas kontinenta - tā teikt savākt balvu fondu.

Vīriem pavisam visam viegli uzvarēja trīs Āfrikas pārstāvji, taču meitenēm tā neizdevās, jo tam patraucēja Anita. Kā no notikuma vietas pastāstīja Ventspils Maratona kluba vadītājs Andris Valerts, trīs Āfrikas skrējējas uzreiz pārņēma skrējiena vadību, bet Anita, sekojot trenera norādījumiem, sāka pavisam mierīgi, taču pēc 15km vienu no līderēm noķēra. Pie 21km atzīmes abas līderes bija priekšā par 5 minūtēm, bet vēl pēc septiņiem latviete par divām minūtēm bija samazinājusi distanci līdz otrajā vietā skrienošajai sportistei. «Nākošais punkts, kura satiku Anitu, bija 36 km, un es neticēju savām acīm - Anitu no otās vietas šķir tikai viena minūte, bet vēl priekšā seši 6 kilometri. Anitas acīs redzēju, ka viņa varēs,» atceras Valerts.

Uz finiša zonu ventspilnieki devās ar Latvijas karogu rokās un cerot, ka Kažemāka būs otrā. «Un ir! Āfrikas meitene pirmā un mūsu Anita pēc dažām minūtēm otrā! Mikrofonā tiek kliegts Letland, Letland! , un Anita ar Latvijas karogu plecā un fotogrāfu ielenkumā finišē otrajā vietā!”

Lielisku rezultātu pusmaratona distancē atkal parādīja mūsu kluba vecmeistars, Aigars Matisons, izcīnot piekto vietu kopvērtējumā, un 40+ vecuma grupā, protams, uzvara, tikai par 3 sekundēm atpaliekot no personīgā rekorda.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: