Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ventiņu spēks sentēvu ieausts

Šonedēļ tiek aizvadīta UNESCO nedēļa, kuras laikā ikviens aicināts iepazīt ventiņu tērpu, ar kuru sievas jau no seniem laikiem izcēlušās un runas par ko klīdušas starp ļaudīm.

Aiztur ar lielu narkotiku daudzumu

Īstenojot plānotu operāciju, policija uz Ventspils–Rīgas šosejas aizturējusi divus ventspilniekus, kas savā automašīnā veda lielu daudzumu narkotisko vielu tirgošanai.

2.lpp. Viedoklis: „Goda lieta”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Vēl tikai pirms pāris gadiem tautas tērpa valkātājs pat Līgo naktī pārējiem izraisīja vieglu smīnu. Turklāt apģērbā daudz no tautas tērpa nemaz nebija, jo Padomju gados to nonivelēja līdz brunčiem, kokvilnas kreklam un prievītei ap kaklu. Vismaz man atmiņā no skolas laikiem palicis tāds paradoksāls lietu salikums tajā telpā: Ļeņina krūšutēls, lielās Tēvijas karogs, sarkanie kaklauti, bungas, kas paredzētas skatēm, un turpat blakus tautas daiļamatnieku austā skolas emblēma latviski piezemētajos, proti, brūnajos, zaļganajos un dzeltenajos toņos, tautiski svārki, pastalas, prievītes un pat tautiskā romantisma stila saktiņas un spangu vainadziņi.»

3.lpp.

Testē vides pieejamību baseinos

Invalīdu un viņu draugu apvienības Apeirons pārstāvji šonedēļ testēja mūsu pilsētas baseinus, norādot uz pēdējiem nepieciešamajiem uzlabojumiem, lai cilvēki ar kustību traucējumiem varētu tos apmeklēt.

Graudi put virs kuģa tilpnēm

Graudu pārkraušanas terminālis Ventspils Grain Terminal ne vienmēr izmanto brezenta pārklājus, lai nosegtu kuģa tilpnes kravu operāciju laikā, tādējādi pārkāpjot uzņēmumam 2010. gadā izsniegto B kategorijas piesārņojošās darbības atļauju.

Iepazina karjeras iespējas

Karjeras nedēļas pasākumus, kas mūsu pilsētā norisinājās pagājušajā nedēļā, apmeklēja 1200 Ventspils jauniešu. Lielākais ieguvums – profesionālās vides izzināšana.

4.lpp.

Stilīgie 60. un 70. gadi

Stilīgie. 20. gadsimta 60. un 70. gadi – šāds nosaukums izvēlēts gleznu izstādei, kura no līdz 11. novembrim apskatāma Ventspils Livonijas ordeņa pilī.

Reklāma

5.lpp.

Ventiņu spēks sentēvu ieausts

Šonedēļ tiek aizvadīta UNESCO nedēļa, kuras laikā ikviens aicināts iepazīt ventiņu tērpu, ar kuru sievas jau no seniem laikiem izcēlušās un runas par ko klīdušas starp ļaudīm.

Reklāma

6.lpp. Sports. Latvijas kausa sezona sākas Ventspilī

Ventspils Jaunrades namā aizvadīts pirmais šīs sezonas Latvijas kausa posms galda hokejā, kurā līdz ar mūsu labākajiem spēlētājiem piedalījās arī valsts vadošie galda hokejisti, piemēram, Atis Sīlis un Edgars Caics, kas guvuši izcilus panākumus arī pasaules līmenī.

Jansone – ceturtā Lietuvas čempionātā

Veiksmīgs starts Klaipēdā notikušajās XII starptautiskajās vieglatlētikas sacensībās Dzintara jūrmala, kas reizē bija arī Lietuvas atklātais čempionāts rudens krosā, padevies ventspilniecei Līgai Jansonei – viņa izcīnījusi augsto ceturto vietu vienas jūras jūdzes skrējienā.

Varonīga atspēlēšanās cikla noslēgumā

Cīņu 2014. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā noslēgusi Latvijas futbola valstsvienība, pēdējā mačā kompensācijas laikā izraujot emocionālu neizšķirtu 2:2 (0:2) ar Slovākijas izlasi.

7.lpp. Intervija. Anitra Niedre: koris ir diriģenta seja

Koris Venda diriģentes un mūzikas pedagoģes ANITRAS NIEDRES un Rudītes Tālbergas vadībā vasarā godam aizstāvēja Ventspils vārdu Dziesmu svētku Koru karos, kur ieguva 2. vietu. Arī tagad norit aktīvs darbs pie gatavošanās koru olimpiādei, tomēr, arī noliekot diriģenta zizli, visa Anitras diena tiek veltīta mūzikai, kas tuva jau no mazotnes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: