Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Atklāj augu plusus un mīnusus

Ventspils novada zemnieku saimniecības Stepnieki 2 laukos, kur saimnieko Aigo Gūtmanis, vakar tikās pilsētas domes un pašvaldības uzņēmumu pārstāvji, Kurzemes plānošanas reģiona un citi projekta Tīra biomasa partneri, lai iepazītos ar Latvijas Valsts mežzinātnes institūta Silava paveikto darbu. Par to pastāstīja vadošā pētniece Dagnija Lazdiņa.

Ziedo asinis, lai dāvātu dzīvību

Šobrīd ārstniecības iestāžu pieprasījums pēc donoru nodotajām asinīm ir ļoti liels, tāpēc nepieciešama liela līdzcilvēku atsaucība. Tieši tāpēc Valsts asinsdonoru centrs dodas izbraukumos, lai uzrunātu un aicinātu potenciālos donorus palīdzēt.

2.lpp. Viedoklis: «Patriotisms vai komercija – kurš kuru?», laikraksta Ventas Balss žurnāliste Ilona Kursīte

«Strauji tuvojas novembris – reizē Latvijas valsts dzimšanas un tās iedzīvotāju patriotisma mēnesis, kad īstā reize skolas bērniem atgādināt, cik svarīgi ir mīlēt savu valsti, tautu, lepoties par to, ka esi Latvijas pilsonis, būt krietniem, godprātīgiem, ko skolotāji arī dara. Taču ar skolu vien nepietiek – patiesai svētku izjūtai, kas izaug, rodas un veidojas ikvienā sirdī, nevis pateicoties, bet varbūt pat par spīti svinīgajām uzrunām un obligātajiem svētku koncertiem kultūras namos, uz kuriem ieeja tikai VIPiem ar ielūgumiem.»

3.lpp.

Izmanto labvēlīgos laika apstākļus

Pilsēta sākusi gatavoties Ziemassvētkiem. Pirmais darbs – gaismas virteņu pārbaude.

4.lpp. Politika. Vēlētāji dod padomus deputātiem

Pagājušās nedēļas nogalē Ventspilī viesojās Saeimas deputāti Dana Reizniece-Ozola, Aija Barča un Andris Bērziņš. Ventspilnieki izmantoja iespēju konsultēties ar Barču par pensiju jautājumiem, kas tikšanās laikā izvirzījās priekšplānā. Taču deputāti vizītes laikā akcentēja arī nodokļu, veselības aprūpes un bērnu labklājības jautājumus.

Diskutē par Latvijas prezidentūru ES

Šī darba nedēļa Ventspils Augstskolā aizsākās ar diskusiju par Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē. Atbildīgā sekretariāta pārstāvji stāstīja par to, kādi izaicinājumi un iespējas Latvijai priekšā, un aicināja iesaistīties diskusijā par to, kādus jautājumus izvirzīt priekšplānā.

5.lpp. Veselības aprūpe. Varēs savlaicīgi diagnosticēt osteoporozi

Ventspilī turpmāk būs plašākas iespējas savlaicīgi diagnosticēt un ārstēt osteoporozi. Kaulu blīvuma izmeklēšanai Ventspils poliklīnika iegādājusies osteodensitometrijas iekārtu.

Palīdz medicīniski un sociāli

Paliatīvās aprūpes nodaļa ir viena no smagākajām Ventspils slimnīcā. Tās galvenais uzdevums ir nodrošināt dzīves kvalitāti nedziedināmi slimiem pacientiem – lai viņi nejustu sāpes un saņemtu maksimālu komfortu.

 

6.lpp. Sports. FK Ventspils uguņo Ilūkstē

Latvijas futbola Virslīgas astotās kārtas pārceltajā spēlē graujošu uzvaru izcīnījuši FK Ventspils futbolisti – viņi ar 7:1 pretinieku laukumā sagrāva turnīra pastarīti Ilūkstes NSS. Pēc šī panākuma ventspilnieki nostājušies līdzās līderim Skonto FC čempionāta kopvērtējumā, jo abām komandām ir vienāds punktu skaits.

Airētāju sezonas noslēguma mači

Ar individuālajām sporta skolas Spars sacensībām smaiļošanā un kanoe airēšanā, kas tika aizvadītas ļoti teicamos laika apstākļos, Ventspilī noslēgusies šāgada airēšanas sezona.

Debijā zaudē vicečempioniem

Pirmo spēli Latvijas Nacionālās volejbola līgas čempionātā, kas ir otrais spēcīgākais klubu turnīrs Latvijā (aiz Schenker līgas), aizvadījuši VK Ventspils volejbolisti, izbraukumā ar 0:3 piekāpjoties pagājušās sezonas vicečempionam SC Mārupe.

7.lpp. Intervija. Manas mājas ir tur, kur ir mans darbs

Margarita Marcinkeviča neuzskata sevi par publisku personu. Tomēr savā darba ikdienā viņa radījusi ne vienu vien publisko objektu, par ko sajūsminās ne tikai ventspilnieki, bet arī daudzie mūsu pilsētas viesi no dažādiem pasaules nostūriem. Galvenajā un Pārventas bibliotēkā, Lielirbes baptistubaznīcā, Piejūras brīvdabas muzejā, Livonijas ordeņa pils otrajā stāvā īstenotas daudzas Margaritas Marcinkevičas radošās idejas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: