Latvijas futbola virslīgas pirmajā vietā izvirzījušies FK Ventspils spēlētāji, kas savā laukumā ar 6:1 sagrāva FC Jūrmala un tagad par diviem punktiem apsteidz Skonto. Līdz čempionāta beigām atlikušas trīs spēļu kārtas.

Apskati foto no spēles!

Ventspilniekiem maču bija jāaizvada bez vienas no stabilākajām vērtībām Igora Tarasova, kuram meniska savainojuma dēļ šī sezona jau diemžēl beigusies. Pirms mača balvu par mēneša skaistāko vārtu guvumu saņēma Jurijs Žigajevs, kuram šajā spēlē izcelties neizdevās, taču krietni atzīmējās visa Ventspils komanda kopā.

Sāncenšu graušana sākās jau 2. minūtē, kad metrus 20 tālu soda sitienu perfekti izpildīja Visvaldis Ignatāns, atklājot rezultātu. Pagāja vien septiņas minūtes un Daniils Turkovs panāca jau 2:0, bet pavisam drīz bumba trešo reizi pabija Alberta Nikoļska sargātajos vārtos, taču Eduarda Suhanova vārtu guvums netika ieskaitīts - brīdi pirms tam aizmugurē bija nokļuvis kāds no viņa komandas biedriem.

Jūrmalnieki lēnām izlīdzināja spēles gaitu, taču tālāk par viesošanos sāncenšu laukuma pusē viesi netika un sitienu pa vārtiem nebija. Puslaika otrajā vēl divas reizes izcēlās mājinieki. Vispirms pēc stūra sitiena ar galvu bumbu vārtos ievirzīja Kaspars Dubra, bet 41. minūtē aizsargs paguva bloķēt ļoti enerģiski spēlējošā Suhanova sitienu, bumba atlēca pie Vadima Jančuka, kurš no metriem 18 precīzi šāva vārtu apakšējā stūrī - jau 4:0.

Jau otrā puslaika sākuma tika gūti arī piektie vārti. Vispirms ar galvu labi sita Dubra, taču bumbu atvairīja vārtu stabs, taču jau nākamajā mirklī to vārtos raidīja Turkovs, tiekot pie sava otrā precīzā sitiena mačā. Pie vēl viena vārtu guvuma spēles izskaņā tika arī Ignatāns (pirms tam gan viesiem sanāca vienus vārtus atgūt), no liela attāluma sitot bumbu precīzi vārtu devītniekā. Lai gan gan atlikušajās mājiniekiem vēl bija iespējas izcelties, tās palika neizmantotas, taču uzvara tik un tā sanāca pat ļoti iespaidīga - 6:1.

Tomēr vislielākā nozīme ir faktam, ka FK Ventspils tika pie trim punktiem un turnīra tabulā par diviem apsteidza Skonto. Līdz sezonas beigām atlikušas trīs kārtas un, ja tajās abas līdervienības punktus vāks kaut vai vienādi, čempionu kauss atgriezīsies Kurzemē. Tiesa, Jurģa Pučinska padotajiem atlikušie mači varētu būt smagāki, patiesībā vienas spēles dēļ - pēdējā kārtā viesos jātiekas ar Rīgas Daugavu, kas, iespējams, vēl turpinās cīņu par bronzas medaļām.

Tāpēc Pučinsks aicinās savu komandu nedomāt par situāciju turnīra tabulā, bet gan par katru nākamo maču: "Mēs visu šo sezonu cenšamies domāt tikai un vienīgi par nākamo spēli, nākamo sāncensi. To arī centīšos iegalvot komandai. Tagad mūs gaida izbraukums uz Ilūksti, kas nebūt nebūs vienkāršs un tam arī jāgatavojas, nedomājot par blakus apstākļiem."

Virslīgas līderu spēļu kalendārs

FK Ventspils

27.10 viesos ar Ilūkstes NSS

02.11 mājās ar Metta/LU

09.11 viesos ar Daugavu (Rīga)

Skotno

25.10 mājās ar Liepājas metalurgu

02.11 viesos ar Spartaku

09.11 mājās ar FK Jelgava

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: