Tāpat kā visas pārējās astoņas ziedu skulptūras, arī Ziedu gotiņa ir gatava ietērpties ziemas rotā. Šoziem čtrus metrus augstā un septiņus metrus garā ziedu skulptūra, kas gozējas Sarkanmuižas pļavā, mirdzēs gaismiņās.

Ventspils pilsētas domes Pilsētas attīstības komisijas sēdē tika izskatīts jautājums par Ziedu gotiņas ziemas noformējumu. Šis jautājums tika skatīts jau otro reizi, lai pieņemtu lēmumu par to, kādā veidā padarīt skulptūru gaišāku un izteiksmīgāku ziemas tumšajā laika periodā. Iepriekš komisijā skatītie varianti par skulptūras noformējumu, to noklājot ar mākslīgo zālāju vai adījumiem, tika noraidīti, lai izstrādātu priekšlikumu par skulptūras izgaismošanu ar elektriskajām spuldzītēm.

 

Atkārtotajā komisijā tika izskatīti tehniskie risinājumi, kādi jāņem vērā, veicot noformējuma darbus un iesniegtais dizaina kompānijas Ziedu dizains priekšlikums tika atbalstīts.

 

Lai veiktu noformējuma uzstādīšanu un pieslēgšanu, ir jāizbūvē elektrības kabelis līdz skulptūrai, kā arī jāsagādā nepieciešamie materiāli. Elektrības pieslēguma izbūve ir jau uzsākta, kā arī pasūtītas vajadzīgās spuldzīšu virtenes. Tiek plānots, ka skulptūras noformējums varētu tikt sākts uzstādīt oktobra beigās un pabeigts novembra sākumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: